Wireless Networks Association   Σύνδεσμος Ασυρμάτων Δικτύων   [ Θέλουμε το σήμα μας να φτάσει παντού! Βάλτε από τώρα το στίγμα σας στο Χάρτη κάλυψης δικτύων, και αφήστε σε εμάς όλα τα υπόλοιπα! ]
 

Thread Rating:
  • 0 Ψήφοι - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
NSN: Eπίδειξη δικτύου HSPA+ με ταχύτητα 200 Mbps
26-03-2011, 01:37 PM,
#1
NSN: Eπίδειξη δικτύου HSPA+ με ταχύτητα 200 Mbps
Eνώ το ενδιαφέρον των παρόχων κινητής τηλεφωνίας αρχίζει να μετατοπίζεται προς τα δίκτυα τέταρτης γενιάς, μια νέα επίδειξη από την Nokia-Siemens Networks έρχεται να μας δείξει ότι η τρίτη γενιά δεν έχει παραδώσει ακόμη το πνέυμα στη «μάχη» του mobile broadband. Στο πλαίσιο της έκθεσης που διοργανώνεται αυτές τις μέρες από την CTIA (Cellular Telecommunications and Internet Association) στο Orlando των Ηνωμένων Πολιτειών, η Nokia-Siemens Networks παρουσίασε την επόμενη εξέλιξη στα δίκτυα HSPA+, επιδεικνύοντας για πρώτη φορά την ταχύτητα των 200 Mbps και ταυτόχρονα σπάζοντας το πρόσφατο ρεκόρ της Ericsson που είχε φτάσει την τεχνολογία στα 168 Mbps. Τα ταχύτερα δίκτυα HSPA+ μέχρι στιγμής, φθάνουν θεωρητικά τα 84Mbps αλλά προς το παρόν η πιο συνηθισμένη υλοποίηση είναι αυτή των 42Mbps που προσφέρουν μεταξύ άλλων και οι ελληνικές Cosmote και Vodafone.

Παρότι αυτές οι ταχύτητες φαντάζουν εξωτικές πρέπει να σημειώσουμε ότι οι προηγούμενες μεγάλες αναβαθμίσεις της HSPA+ δεν καθυστέρησαν να περάσουν από τα εργαστήρια στην πράξη. H μεγάλη ανταγωνίστρια της Nokia-Siemens Networks, η Ericsson, πρώτη παρουσίασε εξοπλισμό που υποστήριζε διαμεταγωγή δεδομένων στα 42Mbps το 2009 και ήδη τον επόμενο χρόνο δεκάδες δίκτυα ανά τον κόσμο αναβαθμίστηκαν ώστε να προσφέρουν τις αυξημένες ταχύτητες. Δεν θα αποτελέσει έκπληξη λοιπόν, η ενδεχόμενη αναβάθμιση των δικτύων HSPA+ στα 168 ή τα 200 Mbps μέσα στο 2012.

Η αναβάθμιση της HSPA+ προσφέρει μια φθηνότερη εναλλακτική λύση στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας που διστάζουν ακόμη να επενδύσουν στην τεχνολογία LTE (Long Term Evolution) που αναμένεται να κυριαρχήσει στα δίκτυα τέταρτης γενιάς. Τα συνεχή ρεκόρ ταχύτητας σίγουρα δείχνουν ότι βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον τα δίκτυα HSPA+ μπορούν να είναι ανταγωνιστικά με τις πρώιμες υλοποιήσεις της LTE.

Πηγή: Myphone.gr
Ασύρματα δίκτυα: Πρόκειται για σημεία πρόσβασης τεχνολογιών WiFi, ενωμένα συνήθως σε ένα ενιαίο δίκτυο που παρέχει υπηρεσίες παραπλήσιες με αυτές του Internet, με μεγαλύτερες όμως ταχύτητες και χωρίς χρέωση. Πάνω από όλα όμως πρόκειται για ομάδες ανθρώπων ενωμένες στο ίδιο δίκτυο (Ασύρματη κοινότητα) που μοιράζονται το χόμπυ τους για την τεχνολογία. Το ασύρματο αυτό δια-δίκτυο βασίζεται στην ομαδικότητα, στον εθελοντισμό και στην προσφορά
Πείτε το στους φίλους σας!


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Thread Author Replies Views Last Post
  Australian [term]LTE[/term] Aggregates to 450 Mbps admin 0 2,664 28-05-2014, 08:52 AM
Last Post: admin
  HSPA+ MIMO από την Huawei στην Ελλάδα stargazer 0 4,022 25-12-2009, 03:46 PM
Last Post: stargazer
  Vodafone: Επιτυχής μετάδοση δεδομένων HSPA+ στα 20Mbps stargazer 0 3,446 03-03-2009, 12:39 AM
Last Post: stargazer

Forum Jump:

Return to TopReturn to Content