Wireless Networks Association   Σύνδεσμος Ασυρμάτων Δικτύων   [ Θέλουμε το σήμα μας να φτάσει παντού! Βάλτε από τώρα το στίγμα σας στο Χάρτη κάλυψης δικτύων, και αφήστε σε εμάς όλα τα υπόλοιπα! ]
 

Poll: Σύλλογος, WNA, συνέχεια ή μη...
Να το αφήσουμε έτσι και όπως πάει
0%
0 0%
Να ξανακάνουμε προσπάθεια για συγκέντρωση μελών και εκλογές (πείτε πως θα συμβάλλετε σε αυτό)
27.78%
5 27.78%
Να το αφήσουμε σε αδράνεια σύμφωνα με το καταστατικό, μετά από τελευταία προσπάθεια για εκλογές
5.56%
1 5.56%
Να συγχωνευτούμε με άλλο σωματείο όπως πχ. AWMN όπως ορίζεται στο καταστατικό
55.56%
10 55.56%
Να κλείσουμε τις υπηρεσίες και τον σύλλογο γιατί δεν περπατάει
11.11%
2 11.11%
Άλλη απάντηση (συμπληρώστε με πόστ έτσι ώστε να ανανεωθεί το θέμα)
0%
0 0%
Total 18 votes 100%
* Έχετε ψηφίσει [Show Results]

Thread Rating:
  • 1 Ψήφοι - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Σύλλογος, WNA, συνέχεια ή μη...
11-06-2013, 08:08 PM,
#1
Exclamation  Σύλλογος, WNA, συνέχεια ή μη...
Μιας και κανένα μέλος του συλλόγου δεν έχει απαντήσει στο θέμα που άνοιξα στην αντίστοιχη ενότητα, ανοίγω ένα νέο θέμα εδώ για να δούμε τις προθέσεις μας.

Δυστυχώς πέρα από την υποδομή του δικτύου δεν γίνεται καμία προσπάθεια για να έρθουν νέα μέλη έτσι ώστε να συνεχιστεί το έργο μας. Οι καιροί είναι δύσκολοι και αρκετοί τα παράτησαν. Συνεπώς ακόμη και οι λιγοστές υπηρεσίες τις οποίες στήνουμε δεν χρησιμοποιούνται από κανέναν.

Περιμένω ακόμη τα σχετικά για το ταμείο και τα βιβλία πρακτικά από ένα Δ.Σ. το οποίο από την αρχή του δεν λειτούργησε σωστά. Σε σχετική ψηφοφορία για νέο Δ.Σ. δεν απάντησαν παρά 5 άτομα, παρά το γεγονός πως οι εκλογές αποφασίστηκε να είναι ηλεκτρονικές έτσι ώστε να συμμετέχουν και πάλι μέλη από άλλες πόλεις.

Ο στόχος, των περισσοτέρων ήταν να εφαρμόσουμε στο υπάρχον δίκτυο νέες τεχνολογίες, να κάνουμε μια λέσχη για να βρισκόμαστε σε κάποιο βολικό σημείο, να γίνονται συναντήσεις τακτικές (όπως πρότεινα και γίνονται ήδη στο les amies) και workshops αλλά και εκδηλώσεις - ημερίδες (τις οποίες από ότι φαίνεται κανείς δεν είναι σε θέση να υποστηρίξει.

Δεδομένου των παραπάνω, και πριν ενημερώσω για τις αποφάσεις που έχω πάρει προσωπικά, θα ήθελα αφού διαβάσετε προσεκτικά του τι είχε συμφωνηθεί από τα ιδρυτικά μέλη να γράψετε τις προθέσεις σας, και το τι θέλετε να γίνει από εδώ και στο εξής και πως μπορείτε να συμβάλλετε στην περίπτωση που θέλετε να συνεχιστεί ο σύλλογος από εδώ και πέρα.
Επίσης συνεχίζουμε να αναζητούμε άτομα για να ασχοληθούν με όλες τις εναπομείναντες υπηρεσίες και τη διαχείρισή τους.
πχ. Υπάρχει περίπτωση να κάνει κανείς χρήση των υπηρεσιών (epop κτλ) ή εφαρμογή των hotspots ή κοινής τέλος πάντων πολιτικής όπως είχε αποφασιστεί και υποστηρίζεται από το wind κτλ.; Υπάρχει λόγος ύπαρξης του τηλεφωνικού κέντρου του συλλόγου; Υπάρχει λόγος ύπαρξης του radius server; Θέλουμε επικοινωνία με άλλες ασύρματες κοινότητες;

Περιμένω και από τα νέα μέλη που διαβάζουν το θέμα να μας πουν την άποψή τους.
Παράθεση:Υπενθύμιση σκοπού του συλλόγου
Γεια σας

Σας υπενθυμίζω απλά τους σκοπούς για τους οποίους τα ιδρυτικά μέλη ξεκίνησαν τη προσπάθεια δημιουργίας νομικού προσώπου.
Ας αναρωτηθεί ο καθένας τι έχει κάνει για τους σκοπούς αυτούς, όποιος εχει κάνει, και σαν τελικό συμπέρασμα εάν υπάρχει πλέον λόγος ύπαρξης του συλλόγου.
Προσέξτε: δεν αναφέρομαι στο δίκτυο, ουτε στα μέλη του, αναφέρομαι στον σύλλογο:

α) Η δημιουργία, ανάπτυξη, αξιοποίηση και χρήση ασυρμάτου/ων δικτύου/ων και ψηφιακής τηλεπικοινωνίας στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα.

β) Η ανάπτυξη της τεχνολογίας ασυρμάτων δικτύων και ψηφιακών τηλεπικοινωνιών, ταυτόχρονα με την δημιουργία, ανάπτυξη και αξιοποίηση σημείων πρόσβασης που θα παρέχουν ευρυζωνικές υπηρεσίες ή/και σύνδεση στα ήδη υπάρχοντα ή μελλοντικά δίκτυα τόσο σε αστικά κέντρα όσο και σε περιοχές της περιφέρειας.

γ) Η εκπαίδευση και ο πειραματισμός στη χρήση των ασυρμάτων δικτύων και ψηφιακών ή/και ευρυζωνικών τηλεπικοινωνιών και των νέων τεχνολογιών εν γένει.

δ) Η ενημέρωση του κοινού, η προβολή και η διάδοση της τεχνολογίας των ασυρμάτων δικτύων, των ψηφιακών, ευρυζωνικών τηλεπικοινωνιών και της ευρυζωνικότητας ως υπηρεσίας.

ε) Η εκπροσώπηση των χρηστών των ασυρμάτων δικτύων και ψηφιακών τηλεπικοινωνιών ενώπιον των ρυθμιστικών αρχών.

στ) Η ενημέρωση της Ελληνικής και της διεθνούς κοινότητος ασυρμάτων δικτύων και ψηφιακών τηλεπικοινωνιακών δικτύων για τις δυνατότητες και τις δραστηριότητες της ασυρμάτου ψηφιακής ή/και ευρυζωνικής τηλεπικοινωνίας και συνεργασίας μαζί τους.

ζ) Η προώθηση της ιδέας παροχής ευρυζωνικών υπηρεσιών αμφίδρομης ψηφιακής τηλεπικοινωνίας, σε συνεργασία με φορείς όπως ενδεικτικά αναφέρονται: τοπικής αυτοδιοίκησης, οργανισμούς, συλλόγους, Πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα.

η) Η διασύνδεση, συνεργασία, και ανταλλαγή ιδεών με άλλες ασύρματες κοινότητες.

θ) Διάδοση του ραδιο-ερασιτεχνισμού.



Μέσα για την επιτυχία των σκοπών του Σ.Α.Δ. είναι ενδεικτικά και τα παρακάτω :


α) Η συνεργασία των μελών για την αποδελτίωση σε βάση δεδομένων των περιοχών στις οποίες προσφέρεται δυνατότητα ασύρματης ψηφιακής τηλεπικοινωνίας.

β) Η συνεργασία των μελών για την αξιολόγηση του υλικού (hardware) και του λογισμικού (software) που χρησιμοποιείται ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ασύρματη ψηφιακή τηλεπικοινωνία.

γ) Η συνεργασία των μελών για την εγκατάσταση και την παρακολούθηση και τον έλεγχο της καλής λειτουργίας του υλικού και του λογισμικού που τα μέλη επιλέγουν να διαθέτουν προς χρήση σε άλλα μέλη και χρήστες των ασυρμάτων ψηφιακών τηλεπικοινωνιών.

δ) Η διευκόλυνση της συμμετοχής των χρηστών ασυρμάτων ψηφιακών τηλεπικοινωνιών σε προγράμματα δοκιμών για την έρευνα και την ανάπτυξη των ασυρμάτων τηλεπικοινωνιών.

ε) Η κατάρτιση κοινών προτύπων ασυρμάτου ψηφιακής τηλεπικοινωνίας βάσει των οποίων θα διευκολύνεται η πρόσβαση των χρηστών ασυρμάτου ψηφιακής τηλεπικοινωνίας στις κατά το δυνατόν περισσότερες υπηρεσίες που θα προσφέρονται μέσω του δικτύου.

στ) Η διοργάνωση συναντήσεων για την ενημέρωση και εκπαίδευση των υπαρχόντων και τυχόν νέων χρηστών ασυρμάτων ψηφιακών τηλεπικοινωνιών.

ζ) Η προβολή των ασυρμάτων ψηφιακών δικτύων με ομιλίες, διαλέξεις, επιδείξεις, δημοσιεύσεις, κλπ., επί θεμάτων ασυρμάτων ψηφιακών δικτύων και τηλεπικοινωνιών γενικότερα.

η) Η καταχώριση πληροφοριών για την δραστηριότητα του Σ.Α.Δ. σε σχετικούς δικτυακούς τόπους και η φιλοξενία αντιστοίχων πληροφοριών για ασύρματα ψηφιακά δίκτυα.

θ) Η συνεργασία με φορείς για την παροχή συστάσεων ή/και την προώθηση μελών και φίλων του Συλλόγου σε θέσεις εργασίας ή/και ερευνητικά προγράμματα ή/και πανεπιστημιακά τμήματα σε σχέση με την υψηλή τεχνολογία, ή/και τα ασύρματα δίκτυα ή/και τις τηλεπικοινωνίες ή/και την ευρυζωνικότητα.



Μπορω να μεταφρασω ενα ενα ολα τα σημεια σε οποιον δεν τα καταλαβαινει εαν χρειαστει.

Υπενθυμιζεται επισης πως:

Τα μέλη του Σ.Α.Δ. οφείλουν να τηρούν το Καταστατικό και τις αποφάσεις των οργάνων του Σωματείου και να μην υπονομεύουν τον σκοπό του. Να συμμορφώνονται προς τους Κανόνες και τους Κανονισμούς που διέπουν τις ασύρματες δικτυακές ή/και ψηφιακές τηλεπικοινωνίες. Να καταβάλλουν την ετήσια συνδρομή τους και να ενημερώνουν, όπου είναι επιθυμητό ή πρέπον, την Διοίκηση επί ενεργειών τους, βασικής σημασίας για το Σωματείο και το έργο του. Δικαιούνται να συμμετέχουν στις Γενικές Συνελεύσεις με δικαίωμα ψήφου μόνο εφόσον είναι οικονομικά ενήμεροι, να ελέγχουν την Διοίκηση, καθώς επίσης και να συγκαλούν δια της Διοικήσεως και του 1/10 των τακτικών μελών του Σ.Α.Δ. Γενικές Συνελεύσεις, ορίζοντες και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Πειθαρχικές ποινές επιβάλλονται εις τα μέλη του Σ.Α.Δ. σε πρώτο βαθμό υπό του ΔΣ, σε δεύτερο δε βαθμό υπό του Συμβουλίου των Ιδρυτικών Μελών, ενώ σε καταληκτικό βαθμό υπό της Γ.Σ., για παράβαση του Καταστατικού ή μη συμμόρφωσή τους προς αποφάσεις αυτού ή της εποπτεύουσας Αρχής ή παράβαση του περί Σωματείων Νόμου ανεξαρτήτως των τυχών προβλεπομένων ποινικών κυρώσεων. Για σοβαρότερα παραπτώματα, επιβάλλεται από τα ως άνω όργανα, διαγραφή του μέλους, η οποία εγκρίνεται υπό της πρώτης εν συνεχεία Γενικής Συνέλευσης. Οι παραβάσεις των μελών του Δ.Σ. του Σ.Α.Δ. ελέγχονται από την Γενική Συνέλευση αυτού. Πειθαρχικές ποινές είναι η έγγραφη παρατήρηση ή επίπληξη, η προσωρινή ή οριστική απαγόρευση συμμετοχής σε εκδηλώσεις, επιδείξεις, κλπ..


Το Δ.Σ. ευρίσκεται σε απαρτία με τέσσερα (4) εκ των μελών αυτού. Οι αποφάσεις λαμβάνονται κατά πλειοψηφία. Σε περίπτωση αδυναμίας λήψης αποφάσεως λόγω ισοψηφίας, τότε το θέμα παραπέμπεται στο Συμβούλιο των Ιδρυτικών Μελών.

Το Δ.Σ. συνεδριάζει τακτικά άπαξ του μηνός όποτε τούτο καθίσταται δυνατό, έκτακτα δε όταν κρίνει τούτο αναγκαίο ο Πρόεδρος ή ζητηθεί υπό 3 μελών του Δ.Σ. με αίτησή τους προς τον Πρόεδρο, στην οποία αναγράφονται και τα προς συζήτηση θέματα.

Η τροποποίηση του καταστατικού αποφασίζεται από τη ΓΣ στην οποία είναι υποχρεωτική η παρουσία του 50% συν 1 τουλάχιστον των ταμειακά ενήμερων μελών και απαιτείται πλειοψηφία των ¾ των παρόντων μελών.
Σε περίπτωση που άρθρα ή διατάξεις του παρόντος είναι αντίθετα με διατάξεις της Ελληνικής νομοθεσίας, η τροποποίηση τους γίνεται στο συντομότερο χρονικό διάστημα από το ΔΣ με απόφασή του.
Η διάλυση του Συλλόγου αποφασίζεται σε δύο ΓΣ που απέχουν τουλάχιστον τριάντα (30) ημέρες μεταξύ τους και στις οποίες είναι υποχρεωτική η παρουσία του 75% των ταμειακά ενήμερων μελών.
Σε περίπτωση αδυναμίας σύγκλισης της ΓΣ, το ΔΣ μπορεί με κατά πλειοψηφία απόφασή του από το σύνολο των μελών του, να αναστείλει τη λειτουργία του Σωματείου.

Σε περίπτωση διάλυσης του Σωματείου, η περιουσία του διατίθεται κατόπιν απόφασης του ΔΣ σε ευαγή ιδρύματα.
Το παρόν Καταστατικό μετά την τροποποίησή του περιέχει 36 άρθρα. Συζητήθηκε και εγκρίθηκε κατά την ιδρυτική Γενική Συνέλευση που συνεκλήθη για τον σκοπό αυτό στις 6/7/2008 και θα ισχύσει από την στιγμή της εγγραφής του σωματείου και της εγγραφής του καταστατικού του στα αρμοδίως τηρούμενα βιβλία των σωματείων του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.
Ασύρματα δίκτυα: Πρόκειται για σημεία πρόσβασης τεχνολογιών WiFi, ενωμένα συνήθως σε ένα ενιαίο δίκτυο που παρέχει υπηρεσίες παραπλήσιες με αυτές του Internet, με μεγαλύτερες όμως ταχύτητες και χωρίς χρέωση. Πάνω από όλα όμως πρόκειται για ομάδες ανθρώπων ενωμένες στο ίδιο δίκτυο (Ασύρματη κοινότητα) που μοιράζονται το χόμπυ τους για την τεχνολογία. Το ασύρματο αυτό δια-δίκτυο βασίζεται στην ομαδικότητα, στον εθελοντισμό και στην προσφορά
Πείτε το στους φίλους σας!
17-06-2013, 09:55 PM,
#2
RE: Σύλλογος, WNA, συνέχεια ή μη...
Τεράστιο ενδιαφέρον...
Σιγά, σιγά, ένας ένας!
Ασύρματα δίκτυα: Πρόκειται για σημεία πρόσβασης τεχνολογιών WiFi, ενωμένα συνήθως σε ένα ενιαίο δίκτυο που παρέχει υπηρεσίες παραπλήσιες με αυτές του Internet, με μεγαλύτερες όμως ταχύτητες και χωρίς χρέωση. Πάνω από όλα όμως πρόκειται για ομάδες ανθρώπων ενωμένες στο ίδιο δίκτυο (Ασύρματη κοινότητα) που μοιράζονται το χόμπυ τους για την τεχνολογία. Το ασύρματο αυτό δια-δίκτυο βασίζεται στην ομαδικότητα, στον εθελοντισμό και στην προσφορά
Πείτε το στους φίλους σας!
18-06-2013, 12:44 PM,
#3
RE: Σύλλογος, WNA, συνέχεια ή μη...
parakaloume ka8e endiaferomenos na trabiksi noumero proeterotitas,,!!!!Tongue
06-07-2013, 08:00 PM,
#4
RE: Σύλλογος, WNA, συνέχεια ή μη...
Γιατί δεν δειχνει τι έχει ψηφίσει ο καθένας ? Ενεργοποίησε το σε παρακαλώ .
09-07-2013, 03:50 PM,
#5
RE: Σύλλογος, WNA, συνέχεια ή μη...
Χωρίς να ξέρω τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται, πιστεύω πραγματικά οτι προκαλούνται όλα απο χοντροκεφαλους ξεροκέφαλους εγωιστές ανθρώπους.

Προτείνω αναδιαμόρφωση των κανόνων και οποιοσδίποτε δεν συμβιβάζεται με τους κανόνες αυτούς απλα να αποκλείεται απο το δίκτυο μέχρις ώτου συμορφωθεί.
09-07-2013, 07:37 PM,
#6
RE: Σύλλογος, WNA, συνέχεια ή μη...
(06-07-2013, 08:00 PM)kostas Έγγραψε: Γιατί δεν δειχνει τι έχει ψηφίσει ο καθένας ? Ενεργοποίησε το σε παρακαλώ .

Θα φανεί στη λήξη της ψηφοφορίας.
Ασύρματα δίκτυα: Πρόκειται για σημεία πρόσβασης τεχνολογιών WiFi, ενωμένα συνήθως σε ένα ενιαίο δίκτυο που παρέχει υπηρεσίες παραπλήσιες με αυτές του Internet, με μεγαλύτερες όμως ταχύτητες και χωρίς χρέωση. Πάνω από όλα όμως πρόκειται για ομάδες ανθρώπων ενωμένες στο ίδιο δίκτυο (Ασύρματη κοινότητα) που μοιράζονται το χόμπυ τους για την τεχνολογία. Το ασύρματο αυτό δια-δίκτυο βασίζεται στην ομαδικότητα, στον εθελοντισμό και στην προσφορά
Πείτε το στους φίλους σας!
11-07-2013, 08:10 PM,
#7
RE: Σύλλογος, WNA, συνέχεια ή μη...
(09-07-2013, 07:37 PM)stargazer Έγγραψε:
(06-07-2013, 08:00 PM)kostas Έγγραψε: Γιατί δεν δειχνει τι έχει ψηφίσει ο καθένας ? Ενεργοποίησε το σε παρακαλώ .

Θα φανεί στη λήξη της ψηφοφορίας.

Δεν ειδα καπου τα αποτελεσματα...
12-07-2013, 05:28 PM,
#8
RE: Σύλλογος, WNA, συνέχεια ή μη...
Γιατί ανυπομονείς;
Ορίστε δες τα...
Ασύρματα δίκτυα: Πρόκειται για σημεία πρόσβασης τεχνολογιών WiFi, ενωμένα συνήθως σε ένα ενιαίο δίκτυο που παρέχει υπηρεσίες παραπλήσιες με αυτές του Internet, με μεγαλύτερες όμως ταχύτητες και χωρίς χρέωση. Πάνω από όλα όμως πρόκειται για ομάδες ανθρώπων ενωμένες στο ίδιο δίκτυο (Ασύρματη κοινότητα) που μοιράζονται το χόμπυ τους για την τεχνολογία. Το ασύρματο αυτό δια-δίκτυο βασίζεται στην ομαδικότητα, στον εθελοντισμό και στην προσφορά
Πείτε το στους φίλους σας!


Forum Jump:

Return to TopReturn to Content