Wireless Networks Association   Σύνδεσμος Ασυρμάτων Δικτύων   [ Θέλουμε το σήμα μας να φτάσει παντού! Βάλτε από τώρα το στίγμα σας στο Χάρτη κάλυψης δικτύων, και αφήστε σε εμάς όλα τα υπόλοιπα! ]
 

Thread Rating:
  • 1 Ψήφοι - 3 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wireless Battle of Mesh v5
» http://battlemesh.org/
10-03-2012, 10:22 AM,
#1
At  Wireless Battle of Mesh v5
Το «Wireless Battle of the Mesh v5» (WBMv5) είναι μια εκδήλωση η οποία αποσκοπεί στο να συγκεντρωθούν άνθρωποι από όλον τον κόσμο και να δοκιμάσουν την απόδοση διαφορετικών πρωτοκόλλων δρομολόγησης, όπως για παράδειγμα το Babel, B.A.T.M.A.N., BMX και OLSR, για ασύρματα δίκτυα.

Παράλληλα όμως αποτελεί και μία εκδήλωση με κοινωνικό χαρακτήρα καθώς οι συμμετέχοντες αποτελούν ένα μείγμα ανθρώπων όπως φοιτητές, επιστήμονες, προγραμματιστές, μηχανικούς δικτύων, εθελοντές και ακτιβιστές, με κοινή επιδίωξη την ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας στην σχεδίαση, ανάπτυξη και υλοποίηση ασύρματων δικτύων με χρήση ανοικτών τεχνολογιών και προτύπων.

Αν είστε λάτρης της δικτύωσης πλέγματος (mesh networking), αν δραστηριοποιήστε σε κοινοτικά δίκτυα ή αν απλά σας ενδιαφέρουν τα δίκτυα πλέγματος (mesh networks), τότε το WBMv5 είναι μία εκδήλωση που δεν πρέπει να χάσετε!

   

Warm-Up event

Εκατό χρόνια μετά την ιστορική Μάχη Σαρανταπόρου, το Σαραντάπορο γίνεται το θέατρο μιας νέας «αναμέτρησης», αυτής της προόδου και της συνεργασίας για την δημιουργία και την εξέλιξη των ασύρματων δικτύων τεχνολογίας mesh.

Με αφορμή τα ασύρματα δικτύα τεχνολογίας mesh που έχουν εγκατασταθεί στο Σαραντάπορο Ελασσόνας και την ευρύτερη περιοχή διοργανώνεται το «BattleMeshV5 Warm-Up», ένα διήμερο προπομπός του WBMv5, με διάφορες εκδηλώσεις ανταλλαγής πολιτισμικών, κοινωνικών και εκπαιδευτικών εμπειριών όπως:
• παρουσίαση των ασύρματων δικτύων τεχνολογίας mesh που έχουν υλοποιηθεί στην περιοχή
• ημερίδα σχετικά με τα οφέλη των ελεύθερων ασύρματων δικτύων και την ασφαλή χρήση τους
• workshop με εγκατάσταση νέου ασύρματου δικτύου mesh 6 κόμβων από τους συμμετέχοντες στον Κοκκινοπηλό Ελασσόνας
• γνωριμία με την τοπική πολιτιστική παράδοση (παραδοσιακά έθιμα, χοροί και γεύσεις)
• γνωριμία με την ιστορία της ευρύτερης περιοχής με επισκέψεις σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους
• φιλοξενία της γνωστής έκθεσης φωτογραφίας «ειρήνη είναι...».
[περισσότερα στο: http://www.eirinieinai.gr/]
•Άλλες εκδηλώσεις όπως υπαίθριο ψήσιμο, μουσικά πάρτυ κτλ

Που / Πότε

23 έως 25 Μαρτίου 2012 στο Σαραντάπορο Ελασσόνας | Warm-Up Event
26 Μαρτίου έως 01 Απριλίου 2012 Αθήνα ΕΜΠ | Main Event

Δήλωση συμμετοχής

Αν θέλετε να συμμετέχετε στο Wireless Battle of Mesh v5 στην Αθήνα καθώς και στο Warm-Up που θα γίνει στο Σαραντάπορο, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχη μέχρι τις 11 Μαρτίου 2012 στην φόρμα δήλωσης συμμετοχής που βρείτε στο επίσημο site της διοργάνωσης http://battlemesh.org.

Η συμμετοχή και στις 2 εκδηλώσεις είναι δωρέαν. Παρόλο αυτα για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων που θα συμμετέχουν στο Warm-Up έχει μισθωθεί λεωφορείο από Αθήνα για Σαρανταπορο με επιστροφή, το κόστος του οποίου είναι 40€/άτομο. Αν επιθυμείτε να μετακινηθείτε με το μισθωμένο λεωφορείο θα πρέπει να το δηλώσετε στην φόρμα στο αντίστοιχο πεδίο.


Περισσότερες πληροφορίες

WBMv5
http://battlemesh.org/BattleMeshV5

WBMv5 Agenda
http://battlemesh.org/BattleMeshV5/Agenda

WBMv5 Warm-Up
http://battlemesh.org/BattleMeshV5_Warmup

Registration Form:
https://docs.google.com/a/sarantaporo.gr...E6MQ#gid=0

Participants List
http://battlemesh.org/BattleMeshV5/Participants
Ασύρματα δίκτυα: Πρόκειται για σημεία πρόσβασης τεχνολογιών WiFi, ενωμένα συνήθως σε ένα ενιαίο δίκτυο που παρέχει υπηρεσίες παραπλήσιες με αυτές του Internet, με μεγαλύτερες όμως ταχύτητες και χωρίς χρέωση. Πάνω από όλα όμως πρόκειται για ομάδες ανθρώπων ενωμένες στο ίδιο δίκτυο (Ασύρματη κοινότητα) που μοιράζονται το χόμπυ τους για την τεχνολογία. Το ασύρματο αυτό δια-δίκτυο βασίζεται στην ομαδικότητα, στον εθελοντισμό και στην προσφορά
Πείτε το στους φίλους σας!
07-10-2012, 11:08 AM, (This post was last modified: 07-10-2012, 11:11 AM {2} by stargazer.)
#2
RE: Wireless Battle of Mesh v5
Δείτε τι έγινε στο Σαραντάπορο:





"Mια ξεχωριστή εμπειρία περίμενε τους συνέδρους του WBMv5-Warmup, αυτή της εγκατάσταση ελεύθερου ασύρματου δικτύου στα 1200μ υψόμετρο στη δυτική πλαγιά του Ολύμπου! Κάτι που όλοι το χάρηκαν όπως και τα μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου Κοκκινοπηλού, που προσέφεραν σπιτικές πίτες και τσίπουρο στην πλατεία. Ακολούθησε γεύμα στο Παλέχανο στη Δολίχη και το απόγευμα ήρθε η ώρα της επιστροφής στην Αθήνα για την κυρίως «μάχη των ασύρματων δικτύων»."



Η εμπειρία του WΒMv5 [26 Μαρτίου-1 Απριλίου 2012]
Τις πρώτες μέρες στην Αθήνα το κύριο θέμα συζήτησης ήταν οι ανεπανάληπτες εμπειρίες και οι καταπληκτικές στιγμές του Warmup στο Σαρανταπορο. Όσοι δεν ήρθαν άρχισαν να καταλαβαίνουν τι έχασαν. Η ζωή όμως συνεχίστηκε και αφού οι απανταχού Battlemeshers εγκαταστάθηκαν στον ισόγειο χώρο του ιστορικού κτιρίου ΕΜΠ, ξεκίνησε η εγκατάσταση των ρούτερ προς δοκιμή, το στήσιμο των δοκιμαστικών δικτύων όπου θα γίνονταν οι δοκιμές των διαφορετικών πρωτοκόλλων και διαμορφώθηκε το πρόγραμμα των παρουσιάσεων και των παράλληλων εκδηλώσεων του συνεδρίου. Η συνολική εμπειρία ήταν καταπληκτική και το κέφι αμείωτο, ενώ οι τεχνολογικές καινοτομίες, η μια καλύτερη από την άλλη!

Οι λεπτομέρειες του συνεδρίου θα ήταν άσκοπο να παρουσιαστούν στο παρόν άρθρο, καθώς το πλήρες πρόγραμμα, και το υλικό των παρουσιάσεων και των παράλληλων εκδηλώσεων είναι άμεσα διαθέσιμα στα παρακάτω λινκ:


Πρόγραμμα: http://battlemesh.org/BattleMeshV5/Agenda
Τα θέματα της «έριδος»: http://battlemesh.org/BattleMeshV5/Battletable
Ρυθμίσεις πρωτοκόλλων: http://battlemesh.org/BattleMeshV5/Configurations
Εγκαταστάσεις: http://battlemesh.org/BattleMeshV5/Deployment
Θέματα παρουσιάσεων: http://battlemesh.org/BattleMeshV5/GsocPres
Ανοιχτές συζητήσεις: http://battlemesh.org/BattleMeshV5/LighteningTalks
Παράλληλες εκδηλώσεις: http://battlemesh.org/BattleMeshV5/SideEvents
Δοκιμές: http://battlemesh.org/BattleMeshV5/Tests
Λίστα συμμετεχόντων: http://battlemesh.org/BattleMeshV5/Participant
Ενώ στην παρακάτω διεύθυνση είναι διαθέσιμο όλο το οπτικοακουστικό υλικό από τα WBMv5 & WBMv5-Warmup: http://download.battlemesh.org/WBMv5/

Οφέλη και υστερήσεις των WΒMv5 και WΒMv5-Warmup

Αναμφισβήτητα τα οφέλη της διοργάνωσης των WΒMv5 και WΒMv5-Warmup, σε Αθήνα και Σαραντάπορο, ήταν πολλαπλάσια των υστερήσεων.
Όσον αφορά τη συνολική διοργάνωση, για τους Έλληνες που ασχολούνται με τα ασύρματα δίκτυα και πρωτόκολλα, ήταν μια μοναδική ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή και να γνωριστούν με συναδέλφους τους από όλον τον κόσμο και να ανταλλάξουν γνώσεις, εμπειρίες, απορίες και ιδέες.
Για τους ξένους επισκέπτες ήταν μια ευκαιρία να επισκεφθούν μια πόλη με μεγάλη ιστορία και με πολυάριθμες τουριστικές ατραξιόν, να γνωρίσουν κρυφές γωνιές με τη παρέα ελλήνων φίλων, ενώ η διοργάνωση υπήρξε ομολογουμένως πολύ καλά οργανωμένη, αφού ικανοποιήθηκαν πλήρως οι οργανωτικοί στόχοι και προϋποθέσεις που είχαν τεθεί, ενώ τα μέλη της επιτροπής διοργάνωσης του WΒMv5 αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο.
Υστέρηση μπορεί να θεωρηθεί η μικρή σχετικά συμμετοχή των ντόπιων κοινοτήτων ελεύθερων ασύρματων δικτύων και ανοικτού λογισμικού στη διοργάνωση της Αθήνας.
Όσον αφορά τη διοργάνωση του WΒMv5-Warmup τα διάφορα σχόλια των επισκεπτών υπήρξαν ιδιαίτερα θερμά, ενώ πολλοί έχουν δηλώσει πως θα επιθυμούσαν να επισκεφτούν ξανά το Σαραντάπορο, όπου έζησαν 2 υπέροχες μέρες, παρέα με υπέροχους ανθρώπους.
Για την τοπική κοινωνία του Σαρανταπόρου υπήρξε μια αποκάλυψη για το τι μπορούν να καταφέρουν οι απλοί άνθρωποι όταν συνεργάζονται και δουλεύουν ομαδικά, όταν υπάρχει ένας στόχος κοινός και με οφέλη για όλους. Για 2 μέρες οι Σαρανταπορίτες αισθάνθηκαν πως ζούσαν στο κέντρο της Ευρώπης. Βίωσαν πρωτόγνωρες εμπειρίες, ιδιαίτερα τα νέα παιδιά, τα οποία άδραξαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν νέους φίλους που ζούνε σε διαφορετικά γεωγραφικά μήκη και πλάτη. Μια έμμεση άρση της απομόνωσης που αποτελεί την καθημερινότητα της πλειοψηφίας των ανθρώπων της ελληνικής επαρχίας.
Ασύρματα δίκτυα: Πρόκειται για σημεία πρόσβασης τεχνολογιών WiFi, ενωμένα συνήθως σε ένα ενιαίο δίκτυο που παρέχει υπηρεσίες παραπλήσιες με αυτές του Internet, με μεγαλύτερες όμως ταχύτητες και χωρίς χρέωση. Πάνω από όλα όμως πρόκειται για ομάδες ανθρώπων ενωμένες στο ίδιο δίκτυο (Ασύρματη κοινότητα) που μοιράζονται το χόμπυ τους για την τεχνολογία. Το ασύρματο αυτό δια-δίκτυο βασίζεται στην ομαδικότητα, στον εθελοντισμό και στην προσφορά
Πείτε το στους φίλους σας!


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Thread Author Replies Views Last Post
  M-commerce battle royal brews in China admin 0 1,244 02-06-2014, 09:03 PM
Last Post: admin

Forum Jump:

Return to TopReturn to Content