Wireless Networks Association   Σύνδεσμος Ασυρμάτων Δικτύων   [ Θέλουμε το σήμα μας να φτάσει παντού! Βάλτε από τώρα το στίγμα σας στο Χάρτη κάλυψης δικτύων, και αφήστε σε εμάς όλα τα υπόλοιπα! ]
 

Thread Rating:
  • 0 Ψήφοι - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nέα ασύρματη τεχνολογία υψηλών ταχυτήτων
11-05-2009, 04:41 PM, (This post was last modified: 16-05-2009, 10:33 AM {2} by stargazer.)
#1
Nέα ασύρματη τεχνολογία υψηλών ταχυτήτων
Φαίνεται ότι σε λίγο καιρό το γνωστό σε όλους μας Wi-Fi δε θα είναι η μοναδική επιλογή για την ασύρματη μετάδοση δεδομένων από μια σύνδεση ADSL. Το πρότυπο WiGig έχει ήδη κερδίσει την υποστήριξη κορυφαίων εταιρειών του χώρου και οι πρώτες ενδείξεις για τις επιδόσεις του είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές. Το νέο πρωτόκολλο ασύρματης επικοινωνίας μπορεί να επιτύχει ταχύτητες έως και 6 gigabits, ένα νούμερο που μεταφράζεται σε 750 megabytes ανά δευτερόλεπτο.

Οι τεχνικές προδιαγραφές του WiGig έχουν πείσει κορυφαίες επιχειρήσεις της αγοράς υψηλής τεχνολογίας. Μεταξύ άλλων, η Intel, η Microsoft, η Nokia, η Dell και η Panasonic στηρίζουν ενεργά το νέο πρότυπο κι εμφανίζονται διατεθειμένες να το υιοθετήσουν.

Η νέα τεχνολογία έχει εμβέλεια μόλις λίγα μέτρα, γεγονός που περιορίζει τη δράση της στο χώρο ενός δωματίου. Παρ' όλα αυτά, η διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες τηλεόρασης μέσω διαδικτύου είναι ένας παράγοντας που ενισχύει σημαντικά τις προοπτικές του WiGig. Το νέο πρωτόκολλο θα μπορεί να εξυπηρετεί τη μετάδοση σήματος υψηλής ανάλυσης ανάμεσα σε ένα HTPC και μια HD TV.

Η ανάπτυξη του WiGig θα ολοκληρωθεί εντός του 2009 και τα πρώτα προϊόντα αναμένονται στις αρχές του 2010.

Πηγή: CNET




Κάτι μου λέει οτι θα ξαναδημιουργηθεί ένα μεγάλο ενδιαφέρων για τα ασύρματα Big Grin
ότι έχει αρχή,... έχει και τέλος


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Thread Author Replies Views Last Post
  Συνεργασία της WiGig Alliance με το Wi-Fi για την υλοποίηση ασύρματων ταχυτήτων έως 7Gbps admin 0 3,719 10-05-2010, 05:15 PM
Last Post: admin

Forum Jump:

Return to TopReturn to Content