Wireless Networks Association   Σύνδεσμος Ασυρμάτων Δικτύων   [ Θέλουμε το σήμα μας να φτάσει παντού! Βάλτε από τώρα το στίγμα σας στο Χάρτη κάλυψης δικτύων, και αφήστε σε εμάς όλα τα υπόλοιπα! ]
 

Thread Rating:
  • 0 Ψήφοι - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Project Bonds: Χρηματοδότηση 9 δις ευρώ για την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών
19-10-2011, 07:00 PM,
#1
Project Bonds: Χρηματοδότηση 9 δις ευρώ για την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε την πρόταση της για την διάθεση 9.2 δις ευρώ από το 2014 μέχρι το 2020 προκειμένου να αναπτυχθούν δίκτυα πολύ γρήγορης ευρυζωνικής πρόσβασης σε όλη την Ευρώπη. Η χρηματοδότηση, η οποία θα είναι κομμάτι της πρότασης για το Connecting Europe Facility (CEF – IP/11/1200), θα συνδυάζει διάφορα χρηματοδοτικά και επενδυτικά εργαλεία: ιδιωτικές επενδύσεις, κρατικά κεφάλαια, τοπικοί πόροι, ευρωπαϊκές ενισχύσεις. Τουλάχιστον 7 δις ευρώ θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμα για επενδύσεις σε δίκτυα πρόσβασης νέας γενιάς.

Την παρουσίαση έκαναν από κοινό ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Μπαρόζο και ο Επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικά Θέματα κ. Ρεν.

Η Επιτροπή εκτιμά πως το συνολικό πόσο μπορεί να φτάσει μεταξύ των 50 και 100 δις ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της δημόσιας και της ιδιωτικής συμμετοχής, ποσό το οποίο αποτελεί ένα σημαντικό ποσοστό των 270 δις ευρώ τα οποία απαιτούνται για την υλοποίηση των ευρυζωνικών στόχων του Ψηφιακού Θεματολογίου έως το 2020. Η υπόλοιπη χρηματοδότηση του CEF θα κατευθυνθεί προς ψηφιακές υποδομές που θα υποστηρίξουν υπηρεσίες όπως πχ ηλεκτρονικά ιατρικά αρχεία, ηλεκτρονική ταυτοποίηση και οι ηλεκτρονικές προμήθειες.

Η προτεινόμενη οικονομική αυτή στήριξη συμπληρώνεται από νέες κατευθυντήριες γραμμές για τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών, όχι μόνο εντός των χωρών της Ε.Ε., αλλά και μεταξύ των χωρών αυτών.


Χρήματα για ευρυζωνικές υποδομές

Στην περίπτωση των ευρυζωνικών υποδομών, η χρηματοδότηση από το CEF θα πρέπει να κινητοποιήσει και κινητροδοτήσει και άλλα κεφάλαια, τόσο ιδιωτικά όσο και κρατικά, δίνοντας στις επενδύσεις αυτές αξιοπιστία και μειώνοντας τους κινδύνους. Τα χρήματα αυτά θα έχουν την μορφή κεφαλαίων, δανείων και εγγυήσεων.

Τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το σχέδιο αυτό, θα μπορούν να υποβληθούν τόσο από τους υπάρχοντες τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, όσο και από άλλους παίκτες της αγοράς όπως εταιρείες παροχής υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης, κατασκευαστικές εταιρείες, εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας κ.α. Είναι πιθανή και αναμενόμενη από την πλευρά της Επιτροπής, η δημιουργία κοινοπραξιών όσο και η συμμετοχή των κρατικών αρχών (ως ΣΔΙΤ) στα προτεινόμενα έργα.

Στόχος του χρηματοδοτικού εργαλείου είναι να υποστηριχθούν ευρυζωνικές επενδύσεις σε λιγότερο ελκυστικές περιοχές όπως αυτές τις υπαίθρου ή οι αραιοκατοικημένες περιοχές. Τo Connecting Europe Facility δεν θα ενισχύσει απλώς τις επενδύσεις αλλά θα ασκήσει και πίεση στους τωρινούς παρόχους να επενδύσουν εκ νέου τα δικά τους δίκτυα. Επίσης θα παράσχει χρηματοδότηση για την χαρτογράφηση των υπαρχόντων δικτύων και την χάραξη νέων.


Χρήματα για υποδομές ψηφιακών υπηρεσιών

Οι προτάσεις που θα μπορούσαν να υποβληθούν για την ανάπτυξη υποδομών για ψηφιακές υπηρεσίες είναι για παράδειγμα οι εξής:
δι-ευρωπαϊκά δίκτυα κορμού πολύ υψηλής ταχύτητας για την δημόσια διοίκηση
διασυνοριακές υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ηλεκτρονικής Υγείας
πρόσβαση στα δεδομένα του δημόσιου τομέα καθώς και πολυγλωσσικές υπηρεσίες
πανευρωπαϊκή εφαρμογή της ηλεκτρονικής ταυτότητας (eID), έτσι ώστε οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες σε κάθε χώρα-μέλος
ηλεκτρονικές προμήθειες
επιτάχυνση των διαδικασιών που απαιτούνται για την ίδρυση εταιρειών σε διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες.
συνεργασία για την καταπολέμηση του παράνομου περιεχομένου όπως την παιδική πορνογραφία
συνεργασία για την αντιμετώπιση διαδικτυακών απειλών
πρόσβαση στην ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά (Europeana)
ανάπτυξη εφαρμογών για τα έξυπνα δίκτυα ενέργειας
Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν στην βάση της ικανότητας τους να συνεισφέρουν προς την κατεύθυνση προς μία Ενιαία Ψηφιακή Αγορά στην Ε.Ε. Το επόμενο βήμα είναι η κατάθεση της πρότασης της Επιτροπής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε. προς έγκριση.


Πηγή: Ευρωπαϊκή Επιτροπή, adslgr.com
Ασύρματα δίκτυα: Πρόκειται για σημεία πρόσβασης τεχνολογιών WiFi, ενωμένα συνήθως σε ένα ενιαίο δίκτυο που παρέχει υπηρεσίες παραπλήσιες με αυτές του Internet, με μεγαλύτερες όμως ταχύτητες και χωρίς χρέωση. Πάνω από όλα όμως πρόκειται για ομάδες ανθρώπων ενωμένες στο ίδιο δίκτυο (Ασύρματη κοινότητα) που μοιράζονται το χόμπυ τους για την τεχνολογία. Το ασύρματο αυτό δια-δίκτυο βασίζεται στην ομαδικότητα, στον εθελοντισμό και στην προσφορά
Πείτε το στους φίλους σας!


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Thread Author Replies Views Last Post
Exclamation [ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΕΜΑ] Ημερίδα: Ηλεκτρονικές επικοινωνίες - Εναλλακτικά δίκτυα διασύνδεσης υποδομών [...] stargazer 1 5,160 15-04-2012, 02:27 AM
Last Post: stargazer
  Μητροπολιτικό δίκτυο WiFi θα έρθει μετά την χρηματοδότηση από το ευρυζωνικό πακέτο stargazer 0 3,881 01-09-2009, 05:56 PM
Last Post: stargazer

Forum Jump:

Return to TopReturn to Content