Wireless Networks Association   Σύνδεσμος Ασυρμάτων Δικτύων   [ Θέλουμε το σήμα μας να φτάσει παντού! Βάλτε από τώρα το στίγμα σας στο Χάρτη κάλυψης δικτύων, και αφήστε σε εμάς όλα τα υπόλοιπα! ]
 

Thread Rating:
  • 0 Ψήφοι - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Συμμετοχή του Σωματείου ΑΜΔΑ στο FP7 – CONFINE project
23-09-2011, 02:19 AM, (This post was last modified: 09-10-2011, 08:12 PM {2} by stargazer.)
#1
Συμμετοχή του Σωματείου ΑΜΔΑ στο FP7 – CONFINE project
Το Σωματείο του ΑΜΔΑ σε συνεργασία με τα Σωματεία και τους Οργανισμούς των Κοινοτικών Ελεύθερων Τοπικών IP Δικτύων Guifi.netκαι Funkfeuer αποφάσισαν την από κοινού διάθεση, συνεργασία και αξιοποίηση των πόρων των δικτύων τους με σκοπό την συμμετοχή στο FP7 – CONFINE project του οποίου ηγετικός φορέας είναι το Πανεπιστήμιο-Πολυτεχνείο της Καταλονίας (Universitat Politècnica de Catalunya). Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες-συνεταίροι στο project είναι οι οργανισμοί Pangea,Oplan,IBBT καιFraunhofer.

Ένα χρόνο μετά τις πρώτες διερευνητικές συζητήσεις και έπειτα από αρκετή προσπάθεια, αρκετά ταξίδια και συνεργασία στο περιθώριο άλλων εκδηλώσεων με ομόλογους μας στο εξωτερικό, καταφέραμε να κάνουμε την έναρξη αυτού του Project πραγματικότητα. Oι διαδικασίες έναρξης του project CONFINE (Kick Off meeting) θα διεξαχθούν στις 25 με 28 Σεπτεμβρίου 2011, σε συνέδριο που διοργανώνει το σωματείο μας στο Cabo Verde Hotel, Λεωφόρος Ποσειδώνος 41, Μάτι, Αττικής, 19005.

Σκοπός του CONFINE είναι η διασύνδεση, ενσωμάτωση και επέκταση των τριών αυτών μεγαλύτερων Ευρωπαϊκών κοινοτικών δικτύων με στόχο την δημιουργία μιας πειραματικής πλατφόρμας που θα υποστηρίζει την ερεύνα πάνω σε Κοινοτικής ιδιοκτησίας Ελεύθερα Δίκτυα (Open Local IP Networks). Το έργο προσβλέπει στην εγκατάσταση όσο το δυνατόν περισσοτέρων πειραματικών κόμβων οι οποίοι θα διαμορφώσουν μια πλατφόρμα έρευνας και εξέλιξης. Η πλατφόρμα αυτή, θα παρέχει σε ερευνητές πρόσβαση και στις τρεις αυτές αναδυόμενες δικτυακές κοινότητες, βοηθώντας κάθε ενδιαφερόμενο να αναπτύξει συστήματα ή να πειραματιστεί με συστήματα και τεχνολογίες στις ανοικτές και δια-λειτουργικές δικτυακές υποδομές τους.

Θα είναι δηλαδή ένας κοινόχρηστος πόρος για την ερευνητική κοινότητα όπου θα μπορούν να επεξεργαστούν πραγματικά δεδομένα, να οριοθετηθούν οι δυνατότητες ασυρμάτων τεχνολογιών και να επιλυθούν προβλήματα δικτύων τελευταίου μιλίου. Παράλληλα θα υποστηρίζει μια ολοκληρωμένη και διεπιστημονική προσπάθεια για την αντιμετώπιση και την αξιολόγηση της χρησιμότητας και της βιωσιμότητας κοινοτικών δικτύων ως πρότυπο για το μέλλον του Διαδικτύου.

Το CONFINE project θα αναπτύξει μια ενιαία πρόσβαση στα τρία αυτά δίκτυα που αποτελούνται από 20.000+ υπαίθριους κόμβους και διασυνδέσεις, ενώ ένα πλήρες σύστημα θα παρέχει εργαλεία που θα επιτρέπουν σε ερευνητές να επιλέξουν ένα σύνολο πόρων, το οποίο θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν, να τρέξουν, να παρακολουθήσουν και να πειραματιστούν με υπηρεσίες και πρωτόκολλα. Τα εργαλεία και οι πόροι που θα προσφέρονται διαμέσου των τριών αυτών κοινοτικών IP δικτύων περιλαμβάνουν ποικιλία ενσύρματων και ασύρματων συνδέσεων, ασύρματους κόμβους, πλειάδα πρωτοκόλλων δρομολόγησης, μεγάλο αριθμό εφαρμογών και μεγάλο όγκο χρηστών. Αυτή η πλατφόρμα θα μπορεί να φέρει πιο κοντά τον ερευνητή και τους τελικούς χρήστες κάνοντάς χρήση καινοτόμων αυτό-διαμορφούμενων, δυναμικών και αυτό-οργάνωτων δικτύων τα οποία εκμεταλλεύονται μη αδειοδοτούμενο ραδιοφάσμα και οπτικές διασυνδέσεις.

Η πλατφόρμα του CONFINE θα επιτρέπει την πειραματική επιβεβαίωση διάφορων σενάριων, όπως η συνεργασία και η σύγκριση δεδομένων μεταξύ διαφορετικών πρωτοκόλλων δρομολόγησης mesh (π.χ. OLSR, Batman, Babel, BMX), την εξέλιξη και τον ελέγχο αυτο-διαχείριστων (ή αυτόνομων) πρωτοκόλλων που προσαρμόζονται στις δυναμικές συνθήκες διασυνδέσεων διαφόρων κόμβων, την δικτυακή αυτο-διαχείριση ή την συνεταιριστική και αποκεντρωμένη προσαρμογή υπηρεσιών, καθώς επίσης και την προσαρμογή εφαρμογών όπως το VoIP ή το live video streaming στις συνθήκες κοινοτικών δικτύων.

Άλλοι επιστημονικοί και τεχνικοί στόχοι του project είναι η διερεύνηση βιώσιμων κοινωνικών, οικονομικών και τεχνικών μοντέλων για το μέλλον του Διαδικτύου. Το CONFINE έχει στόχο την εξερεύνηση και την εξέλιξη του μοντέλου κοινοτικής δικτύωσης, παρέχοντας ποιοτική και βιώσιμη πρόσβαση σε δικτυακούς πόρους για την επιστημονική κοινότητα ενώ παράλληλα θα εξετάσει τις κοινωνικές, τεχνικές, οικονομικές και νομικές επιπτώσεις ενός τέτοιου εγχειρήματος

Για το AWMN και τον σύλλογο, αυτό το project αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο έως τώρα στοίχημα. Επιδιώκουμε την μαζική συμμέτοχη σε ένα αξιόλογο έργο υπερμεγέθους integration το οποίο δεν έχει μόνο σκοπό την κατασκευή ενός test bed. Ευελπιστούμε ότι ένα τέτοιο project θα ωριμάσει και θα κινητοποιήσει τον κόσμο που περιστρέφετε γύρο από το δίκτυο μας, ενώ θα μας δώσει την οικονομική δυνατότητα να επεκτείνουμε τόσο τις υπηρεσίες που παρέχονται σε όλη την κοινότητα όσο και την δραστηριότητα μας σε τομείς που δεν έχουμε εξερευνήσει έως τώρα.

Θέλουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο την ευκαιρία που μας δίνεται και να δουλέψουμε όλοι μαζί ώστε αυτό το project να εξελίχθη σε πρότυπο πανευρωπαϊκής, συνεργασίας, δικτύωσης και να αποτελέσει την τελική σφραγίδα του τι είναι δυνατόν να επιτευχθεί από μια χούφτα ανθρώπων σχετιζόμενη με τα κοινοτικά δίκτυα. Επιθυμία μας είναι να αλλάξουμε τον τρόπο που λειτουργούμε σήμερα και να πάμε σε ένα άλλο επίπεδο κερδίζοντας τόσο εμπειρία όσο και την ευκαιρία να παράγουμε ένα μοντέλο που θα εξασφαλίσει βιωσιμότητα και παραγωγή λύσεων για το μέλλον της επικοινωνίας και των ανοιχτών κοινοτικών δικτύων.

Στοιχεία για το Project

Είδος έργου
Large-scale Integrating Project (IP)

Αριθμός σύμβασης
FP7 – 288535

Συντονιστής του έργου
Leandro Navarro

Εκπρόσωποι ΑΜΔΑ
1. Μπονιτσιόλι (nettraptor) Ιωσήφ
2. Παπαθανασίου (7bpm) Σταύρος

Υπεύθυνος επικοινωνίας
Leandro Navarro
UPC
Jordi Girona, 1-3, D6
08034 Barcelona
Spain

Tel: +34-3-934016807
[email protected]

Ιστοσελίδα έργου
www.confine-project.eu

Κοινοτική συνεισφορά στο έργο
4.942.000 Euro

Ημερομηνία έναρξης
1η Οκτώβριου 2011

Διάρκεια
48 μήνες

Περισσότερη πληροφόρηση, προσκλήσεις συμμετοχής, λεπτομέρειες σχετικά με τις ανάγκες αλλά και τις ειδικότερες προδιαγραφές του έργου θα προκύψουν σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Ασύρματα δίκτυα: Πρόκειται για σημεία πρόσβασης τεχνολογιών WiFi, ενωμένα συνήθως σε ένα ενιαίο δίκτυο που παρέχει υπηρεσίες παραπλήσιες με αυτές του Internet, με μεγαλύτερες όμως ταχύτητες και χωρίς χρέωση. Πάνω από όλα όμως πρόκειται για ομάδες ανθρώπων ενωμένες στο ίδιο δίκτυο (Ασύρματη κοινότητα) που μοιράζονται το χόμπυ τους για την τεχνολογία. Το ασύρματο αυτό δια-δίκτυο βασίζεται στην ομαδικότητα, στον εθελοντισμό και στην προσφορά
Πείτε το στους φίλους σας!
28-01-2012, 05:53 PM,
#2
RE: Συμμετοχή του Σωματείου ΑΜΔΑ στο FP7 – CONFINE project
Τελευταίες ενημερώσεις για το θέμα αυτό θα έχουμε στην Συνάντηση Αύριο.
Ασύρματα δίκτυα: Πρόκειται για σημεία πρόσβασης τεχνολογιών WiFi, ενωμένα συνήθως σε ένα ενιαίο δίκτυο που παρέχει υπηρεσίες παραπλήσιες με αυτές του Internet, με μεγαλύτερες όμως ταχύτητες και χωρίς χρέωση. Πάνω από όλα όμως πρόκειται για ομάδες ανθρώπων ενωμένες στο ίδιο δίκτυο (Ασύρματη κοινότητα) που μοιράζονται το χόμπυ τους για την τεχνολογία. Το ασύρματο αυτό δια-δίκτυο βασίζεται στην ομαδικότητα, στον εθελοντισμό και στην προσφορά
Πείτε το στους φίλους σας!


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Thread Author Replies Views Last Post
  1η Πανελλήνια Ημερίδα ΑΜΔΑ stargazer 0 4,049 26-04-2012, 09:52 PM
Last Post: stargazer

Forum Jump:

Return to TopReturn to Content