Νέα Υόρκη: Τα καρτοτηλέφωνα γίνονται WiFi spots

Νέα Υόρκη: Τα καρτοτηλέφωνα γίνονται WiFi spots

Την αντικατάσταση των καρτοτηλεφώνων στους δρόμους, με εστίες γρήγορου δημόσιου WIFI, αποφάσισε ο δήμος της Νέας Υόρκης

Κάποτε αναζητούσαμε εναγωνίως στον δρόμο ένα καρτοτηλέφωνο, προκειμένου να πραγματοποιήσουμε μια έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία.

AdTech AdΟι εποχές όμως άλλαξαν, κινητό έχουν όλοι ή σχεδόν όλοι κι έτσι τα καρτοτηλέφωνα στους δρόμους της Νέας Υόρκης είχαν περισσότερο εκθεσιακό χαρακτήρα. Έτσι λοιπόν, ο Δήμος Νέας Υόρκης αποφάσισε την αντικατάστασή τους με εστίες γρήγορου δημόσιου WIFI, το οποίο ανταποκρίνεται περισσότερο στις ανάγκες της εποχής.

Βέβαια, τα wifi kiosks δεν θα χρησιμοποιηθούν μόνο ως ρούτερ, αλλά θα προσφέρουν δωρεάν τηλεφωνικές κλήσεις εσωτερικού, κλήσεις πρώτης ανάγκης αλλά και θήκη USB για φόρτιση των κινητών και smart συσκευών στον δρόμο.

Τα πρώτα 10 με 15 hotspots θα δοκιμαστούν τον Φεβρουάριο και θα βρίσκονται στην 3η και 8η Λεωφόρο του Μανχάταν, μεταξύ 14 και 58 Street. Τον Ιούλιο θα τεθούν σε δοκιμαστική λειτουργία κάποιες εκατοντάδες ακόμη, ο ακριβής αριθμός και η τοποθεσία των οποίων δεν έχει προσδιοριστεί. Το ακριβές σχέδιο περιλαμβάνει την εγκατάσταση 7500 τέτοιων σποτς μέχρι και το 2024.

Παράλληλα, η ανάδοχος εταιρεία έχει δεσμευθεί να τα αναβαθμίσει τεχνικά στο μέλλον, προσθέτοντας μεταξύ άλλων την δυνατότητα βιντεοκλήσης. Να αναφερθεί ότι τα εγκαταλελειμένα καρτοτηλέφωνα στη Νέα Υόρκη υπολογίζονται αυτήν την στιγμή στις 6500.

(Πηγή: newgreektv.com)