Wireless Networks Association   Σύνδεσμος Ασυρμάτων Δικτύων   [ Θέλουμε το σήμα μας να φτάσει παντού! Βάλτε από τώρα το στίγμα σας στο Χάρτη κάλυψης δικτύων, και αφήστε σε εμάς όλα τα υπόλοιπα! ]
 

Thread Rating:
  • 0 Ψήφοι - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Μικροσκοπική οθόνη που προσαρμόζεται στα γυαλιά προσφέρει υπηρεσίες Augmented Reality
10-10-2010, 01:16 PM,
#1
Μικροσκοπική οθόνη που προσαρμόζεται στα γυαλιά προσφέρει υπηρεσίες Augmented Reality
H ιαπωνική NTT DoCoMo ανέπτυξε μία μικροσκοπική οθόνη η οποία προσαρμόζεται πάνω σε γυαλιά όρασης και παρέχει υπηρεσίες πλοήγησης και πληροφόρησης επαυξημένης πραγματικότητας. Το σύστημα με την ονομασία AR Walker περιλαμβάνει έναν γυροσκοπικό σένσορα ο οποίος ανιχνεύει την κατεύθυνση προς την οποία κοιτάζει ο χρήστης και συνδέεται με ασύρματα με το κινητό τηλέφωνο του όπου υπάρχει το λογισμικό και παρέχονται οι πληροφορίες σχετικά με την θέση του από το GPS.

Συνημμένο Αρχείο 78205Το τελικό αποτέλεσμα προβάλλεται με την μορφή κειμένου και εικόνων στην μικροσκοπική οθόνη που είναι τοποθετημένη λίγα εκατοστά μπροστά από το μάτι. Οι πληροφορίες προβάλλονται στην περιφερειακή όραση του χρήστη προκειμένου να μην ενοχλούν το οπτικό του πεδίο.
"Tο AR Walker βασίζεται στην τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας και μέσω της οθόνης που προσαρμόζεται στα γυαλιά του χρήστη προβάλει πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία του και τον καθοδηγεί, δήλωσε ο Takuya Ori από την NTT DoCoMo.H εταιρεία παρουσίασε την συσκευή στην έκθεση Ceatec στo Kyoto της Ιαπωνίας, την περασμένη εβδομάδα. Τα γυαλιά Augmented Reality δεν είναι κάτι καινούργιο στον χώρο της έρευνας, όμως η συγκεκριμένη υλοποίηση είναι η πρώτη που στοχεύει να μην ενοχλεί τον χρήστη τόσο όσο τα γυαλιά AR.





Όταν το γυροσκόπιο ανιχνεύσει την κατεύθυνση του προσώπου του χρήστη (δεξιά ή αριστερά) προσδιορίζει τα καταστήματα που υπάρχουν προς την κατεύθυνση αυτή. Αν ο χρήστης κοιτάξει προς τα πάνω τότε του προβάλει την πρόγνωση καιρού για την συγκεκριμένη τοποθεσία ενώ αν κοιτάζει ευθεία μπροστά τότε του παρέχει υπηρεσίες πλοήγησης.

Η έρευνα για το AR Walker έγινε από κοινού με την Olympus και το σύστημα προς το παρόν προορίζεται μόνο για την Ιαπωνία, αν και ο κ. Οri δήλωσε πως κάποια μέρα ίσως κυκλοφορήσει και σε άλλες χώρες. Μια πιθανή του χρήση θα ήταν ξενάγηση σε μουσεία ή χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος.

Ειδικοί σχολίασαν πως η εφαρμογή αυτή έχει ακόμα σοβαρά μειονεκτήματα τόσο ως προς την προβολή των πληροφοριών στην μικροσκοπική οθόνη όσο και στο λογισμικό που θα εγκαθίσταται στο κινητό τηλέφωνο, σημειώνοντας παράλληλα πως ανοίγονται οι δρόμοι για νέες έρευνες για την βελτιστοποίηση της.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία της εμπορικής του κυκλοφορίας.[/YOUTUBE]


Πηγές: BBC και ComputerWorld











Συνημμένες Εικόνες



_49419180_arspectacles.jpg (16,4 KB)









Posted on Sun, 10 Oct 2010 08:46:03 GMT at http://www.adslgr.com/forum/showthread.p...to=newpost
10-10-2010, 11:19 PM,
#2
RE: Μικροσκοπική οθόνη που προσαρμόζεται στα γυαλιά προσφέρει υπηρεσίες Augmented Reality
Δεν θα χρειαστούμε κινητό android τελικά!
Ασύρματα δίκτυα: Πρόκειται για σημεία πρόσβασης τεχνολογιών WiFi, ενωμένα συνήθως σε ένα ενιαίο δίκτυο που παρέχει υπηρεσίες παραπλήσιες με αυτές του Internet, με μεγαλύτερες όμως ταχύτητες και χωρίς χρέωση. Πάνω από όλα όμως πρόκειται για ομάδες ανθρώπων ενωμένες στο ίδιο δίκτυο (Ασύρματη κοινότητα) που μοιράζονται το χόμπυ τους για την τεχνολογία. Το ασύρματο αυτό δια-δίκτυο βασίζεται στην ομαδικότητα, στον εθελοντισμό και στην προσφορά
Πείτε το στους φίλους σας!


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Thread Author Replies Views Last Post
  Το Facebook προσφέρει την δυνατότητα ενεργοποίησης HTTPS admin 0 3,201 27-01-2011, 02:47 AM
Last Post: admin
  Το Facebook προσφέρει νέο εργαλείο ανταλλαγής μηνυμάτων admin 0 3,807 15-11-2010, 11:15 PM
Last Post: admin
  O ΟΤΕ προσφέρει δωρεάν conn-x σε αριστούχους φοιτητές admin 0 4,037 08-11-2010, 03:28 PM
Last Post: admin
  Η Τoshiba παρουσίασε 3D τηλεοράσεις χωρίς ειδικά γυαλιά admin 0 3,169 05-10-2010, 10:44 AM
Last Post: admin
  Add-on στον Firefox προσφέρει προεπιλεγμένη κρυπτογράφηση SSL admin 0 2,664 19-06-2010, 05:34 AM
Last Post: admin
  Η Nintendo παρουσίασε την φορητή τρισδιάστατη κονσόλα 3DS που δεν απαιτεί ειδικά γυαλιά admin 0 3,454 16-06-2010, 10:19 PM
Last Post: admin

Forum Jump:

Return to TopReturn to Content