Wireless Networks Association   Σύνδεσμος Ασυρμάτων Δικτύων   [ Θέλουμε το σήμα μας να φτάσει παντού! Βάλτε από τώρα το στίγμα σας στο Χάρτη κάλυψης δικτύων, και αφήστε σε εμάς όλα τα υπόλοιπα! ]
 

Thread Rating:
  • 1 Ψήφοι - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
((( ( Thessaloniki's Wireless Hackerspace ) )))
» coming soon...
08-06-2014, 09:08 PM,
#1
((( ( Thessaloniki's Wireless Hackerspace ) )))
Εδώ και πολλά χρόνια αρκετοί από εμάς, αναζητούσαμε πέρα από το χόμπυ μας με τα ασύρματα ερασιτεχνικά δίκτυα και το κάτι παραπάνω σε επίπεδο συνεργασίας με τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας.

Αναζητούσαμε ένα χώρο, σε κεντρικό σημείο της πόλης που θα μπορούσαμε να τον χρησιμοποιήσουμε σαν λέσχη, σαν χώρο συγκέντρωσης ανθρώπων με τα ίδια ενδιαφέροντα, με όρεξη και μεράκι για ηλεκτρονικές κατασκευές, προγραμματισμό, παρουσιάσεις, Workshops κτλ.
Οι χώροι αυτοί, αφιερωμένοι στο δημιουργικό hacking κώδικα και κατασκευών, είναι γνωστοί διεθνώς ως HackerSpaces.

Προσωπικά θα έλεγα πως αν τους βάλουμε και μια πινελιά Wireless και κάνα δυο κεραίες σε κεντρικότατο σημείο της πόλης θα μπορούσαν να ονομαστούν Wireless Hackerspaces...

Όπως καλά καταλάβατε από την παραπάνω εισαγωγή, εγώ και 3-4 φίλοι μου έχουμε βρει τον χώρο όπου θα μπορούμε να ασχολούμαστε ενδεικτικά με wireless, mikrotik, arduino, open-wrt, Raspberry Pi, web εφαρμογές, εφαρμογές για iPhone / Android κ.ά.

Μετά το Hackerspace της Αθήνας, ήρθε η ώρα να κάνουμε και αυτό της Θεσσαλονίκης.

Όσοι ενδιαφέρεστε πραγματικά για κάτι τέτοιο, παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε με προσωπικό μήνυμα, γράφοντας και λίγα λόγια για εσάς, για να σας προσκαλέσουμε σε επερχόμενη ενημερωτική συνάντηση για την νέα αυτή προσπάθεια.

Εάν ξέρετε και άλλους που ενδιαφέρονται δεν έχετε παρά να κάνετε προωθήσετε αυτό το μήνυμα! Ανάλογα με την ανταπόκρισή σας θα επιλεγεί και ο χώρος (η καλύτερα, το μέγεθός του καθώς έχουμε 2-3 επιλογές!)
Ασύρματα δίκτυα: Πρόκειται για σημεία πρόσβασης τεχνολογιών WiFi, ενωμένα συνήθως σε ένα ενιαίο δίκτυο που παρέχει υπηρεσίες παραπλήσιες με αυτές του Internet, με μεγαλύτερες όμως ταχύτητες και χωρίς χρέωση. Πάνω από όλα όμως πρόκειται για ομάδες ανθρώπων ενωμένες στο ίδιο δίκτυο (Ασύρματη κοινότητα) που μοιράζονται το χόμπυ τους για την τεχνολογία. Το ασύρματο αυτό δια-δίκτυο βασίζεται στην ομαδικότητα, στον εθελοντισμό και στην προσφορά
Πείτε το στους φίλους σας!


Forum Jump:

Return to TopReturn to Content