Wireless Networks Association   Σύνδεσμος Ασυρμάτων Δικτύων   [ Θέλουμε το σήμα μας να φτάσει παντού! Βάλτε από τώρα το στίγμα σας στο Χάρτη κάλυψης δικτύων, και αφήστε σε εμάς όλα τα υπόλοιπα! ]
 

Thread Rating:
  • 1 Ψήφοι - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Διεθνής Διάσκεψη για τα Ασύρματα Κοινοτικά Δίκτυα στην Αυστρία
10-07-2010, 12:15 AM,
#1
Διεθνής Διάσκεψη για τα Ασύρματα Κοινοτικά Δίκτυα στην Αυστρία
To Open Technology Initiative του New America Foundation, το Tech Gate της Βιέννης, το Ίδρυμα CUWiN, καθώς και η Acorn Active Media Foundation με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουν την ετήσια Διεθνή Διάσκεψη για τα Κοινοτικά Ασύρματα Δίκτυα η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη της Αυστρίας από 12 έως 15 Αύγ, 2010.

Η Πρόσβαση στο Internet αλλά και σε αλλά ευρυζωνικά δίκτυα και υπηρεσίες είναι ολοένα και πιο σημαντική για όλες τις πτυχές της κοινωνίας των πολιτών. Από την πρώτη Διεθνή διάσκεψη για τα Κοινοτικά Ασύρματα Δίκτυα, το 2004, δεκάδες χιλιάδες κοινότητες και δημοτικές ευζωνικές πρωτοβουλίες έχουν αναπτυχθεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το 2010 σηματοδοτεί το πρώτο έτος που η ευρεία αυτή ομάδα των τεχνολόγων, των επιχειρηματιών, κυβερνητικών αξιωματούχων, ακαδημαϊκών και πολιτών που ασχολούνται στενά με την ασύρματη τεχνολογία θα συγκληθεί εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι ένα κρίσιμο βήμα το οποίο θα βοηθήσει τη διεθνή συμμετοχή όλων των πολιτών, να διευρύνει και να εμβαθύνει σε αυτό που πραγματικά είναι ένα παγκόσμιο κίνημα. Οι συμμετέχοντες θα ανταλλάξουν εμπειρίες, θα σχεδιάσουν μελλοντικές στρατηγικές, και θα κτίσουν συμμαχίες για την ανάπτυξη έργων από κοινού .

Η Διεθνής Διάσκεψη για τα Ασύρματα Κοινοτικά Δίκτυα θα επικεντρωθεί στον τρόπο με τον οποίο τα ασύρματα δίκτυα μπορούν να εξυπηρετήσουν καλύτερα τους στόχους μεγάλων πληθυσμών, τις πολιτικές που χρειάζονται για τη στήριξη της ευρύτερης ανάπτυξης της κοινότητας των ασύρματων τεχνολογιών, καθώς και τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες τόσο στον τομέα του ασύρματου εξοπλισμού όσο και στον τομέα του λογισμικού.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Διεθνή Διάσκεψη για τα Ασύρματα Κοινοτικά Δίκτυα, καθώς και αιτήσεις υποβολής προτάσεων, αιτήσεις συμμετοχής, καθώς και άλλες πληροφορίες, είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο http://www.wirelesssummit.org.
Ασύρματα δίκτυα: Πρόκειται για σημεία πρόσβασης τεχνολογιών WiFi, ενωμένα συνήθως σε ένα ενιαίο δίκτυο που παρέχει υπηρεσίες παραπλήσιες με αυτές του Internet, με μεγαλύτερες όμως ταχύτητες και χωρίς χρέωση. Πάνω από όλα όμως πρόκειται για ομάδες ανθρώπων ενωμένες στο ίδιο δίκτυο (Ασύρματη κοινότητα) που μοιράζονται το χόμπυ τους για την τεχνολογία. Το ασύρματο αυτό δια-δίκτυο βασίζεται στην ομαδικότητα, στον εθελοντισμό και στην προσφορά
Πείτε το στους φίλους σας!
25-08-2010, 09:43 AM,
#2
RE: Διεθνής Διάσκεψη για τα Ασύρματα Κοινοτικά Δίκτυα στην Αυστρία
Συμμετοχή του AWMN

Από Nettraptor:

Παράθεση: Στις 12-15 Αύγουστου πραγματοποιήθηκε η παγκόσμια συνάντηση για τα ασύρματα κοινοτικά δίκτυα στην Βιέννη της Αυστρίας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν μια πλειάδα από ασύρματα δίκτυα από την Ευρώπη την Αμερική, την Ασία και την Αφρική. Είναι ενδιαφέρον, ότι στην συνάντηση υπήρξαν συμμετοχές από 30 χώρες, από όλες τις ηπείρους εκτός από την Ανταρκτική. Μεταξύ αυτόν ήταν και τα μεγαλύτερα ή ποιο δραστήρια ασύρματα δίκτυα της Ευρώπης, funkfeuer, GuifiNet, WlanLjubljana, Freifunk και φυσικά και εμείς με την για πρώτη φορά συμμετοχή.

Εκτός από την συμμετοχή πολλών ασύρματων κοινοτήτων υπήρξαν και συμμέτοχες από ομάδες developers, εταιριών, άλλων οργανώσεων, και ιδιωτών.

Από το AWMN παρευρέθηκα εγώ καθώς και ο Mick Flemm. Και οι δυο βρεθήκαμε εκεί με διπλούς ρόλους καθώς ο Mick ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο development του ath5k ενώ εγώ συμμετείχα και στις συνεδριάσεις του openspectrum.eu

Η αλήθεια είναι ότι το πρόγραμμα ήταν πολύ πυκνό και βαρύ για 3 μέρες. Υπήρξαν αμέτρητες συζητήσεις με πολλά μελή οργανώσεων και κοινοτήτων ενώ υπήρξε πραγματικά η αίσθηση ότι όλοι είχαν κάτι να μοιραστούν όλοι είχαν κάτι να μάθουν και ότι τελικά το μόνο σίγουρο είναι ότι τέτοια event πρέπει να γίνονται ολοένα και πιο συχνά ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη, μαζικότερη, συχνή συμμετοχή και ανταλλαγή απόψεων.

Προσπάθησα να γράψω με λίγα λόγια τα όσα πρόλαβα τελικά να δω και να αφουγκραστώ αλλά του κάκου. Κατέληξα σε κάτι τύπου "σεντόνι". Ο όγκος πληροφορίας είναι τεράστιος για να αναλυθεί. Υπήρχαν μάλιστα περιπτώσεις στις οποίες έτρεχαν workshop και παρουσιάσεις σε τρεις διαφορετικές αίθουσες, ενώ έπρεπε εγώ και ο mick να μετακινούμαστε ενδιάμεσα σε 2 από αυτές . Πραγματικά η μόνη λύση ήταν η κλωνοποίηση.

Θα σας παραπέμψω σε υλικό το οποίο θα σας δώσει μια γερή γεύση του τι έγινε.

Το πρόγραμμα και το υλικό διαφόρων παρουσιάσεων θα το βρείτε εδώ.
http://wirelesssummit.org/calendar/2010-08-12

Μια καλή συγκομιδή πληροφορίας και περιγραφής του event Θα βρείτε εδώ
http://blogs.broughturner.com/2010/0...-of-iscwn.html

Κάποιο notes με ενδιαφέρον θα βρείτε εδώ
http://blogs.broughturner.com/2010/0...in-vienna.html

Ενώ φωτογραφίες από την συνάντηση θα δείτε εδώ.
http://www.flickr.com/search/show/?q...0&mt=all&adv=1

Και στα δικά μας! Πραγματικά άξιζε περισσότερο από κάθε event που έχω συμμετάσχει. Ευχή (και κατάρα), είναι να διοργανωθεί μια μέρα εδώ στην Ελλάδα.

Last edited by NetTraptor; 15 Ώρες πριν at 15:07.
Ασύρματα δίκτυα: Πρόκειται για σημεία πρόσβασης τεχνολογιών WiFi, ενωμένα συνήθως σε ένα ενιαίο δίκτυο που παρέχει υπηρεσίες παραπλήσιες με αυτές του Internet, με μεγαλύτερες όμως ταχύτητες και χωρίς χρέωση. Πάνω από όλα όμως πρόκειται για ομάδες ανθρώπων ενωμένες στο ίδιο δίκτυο (Ασύρματη κοινότητα) που μοιράζονται το χόμπυ τους για την τεχνολογία. Το ασύρματο αυτό δια-δίκτυο βασίζεται στην ομαδικότητα, στον εθελοντισμό και στην προσφορά
Πείτε το στους φίλους σας!


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Thread Author Replies Views Last Post
  OpenWifi Project: Εγκαταστάθηκαν 35 ανοιχτά ασύρματα δίκτυα με 384 σημεία stargazer 0 5,607 15-10-2011, 02:43 PM
Last Post: stargazer

Forum Jump:

Return to TopReturn to Content