Wireless Networks Association   Σύνδεσμος Ασυρμάτων Δικτύων   [ Θέλουμε το σήμα μας να φτάσει παντού! Βάλτε από τώρα το στίγμα σας στο Χάρτη κάλυψης δικτύων, και αφήστε σε εμάς όλα τα υπόλοιπα! ]
 

Thread Rating:
  • 1 Ψήφοι - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Σε δημόσια διαβούλευση η Υπουργική Απόφαση των Δικαιωμάτων Διέλευσης Ηλεκτρονικών Δικτύων
05-06-2010, 01:40 AM, (This post was last modified: 05-06-2010, 04:23 PM {2} by stargazer.)
#1
Σε δημόσια διαβούλευση η Υπουργική Απόφαση των Δικαιωμάτων Διέλευσης Ηλεκτρονικών Δικτύων
Η Γενική Γραμματεία Επικοινωνιών του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων σας προσκαλεί σε Δημόσια Διαβούλευση με θέμα:

«Διαδικασία χορήγησης Δικαιωμάτων Διέλευσης Δικτύων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών σε ακίνητα που ανήκουν στο Δημόσιο, στα ΝΠΔΔ, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή είναι Κοινόχρηστα»

Η δημόσια διαβούλευση διεξάγεται από χθες στο www.opengov.gr. Αντικείμενο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης είναι τα εξής θέματα:
η διαδικασία χορήγησης δικαιωμάτων διέλευσης για την εγκατάσταση και λειτουργία δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών, ο τρόπος καταβολής των σχετικών τελών, οι δικαιούχοι είσπραξης αυτών και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια.
η εγκατάσταση δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών καθορίζεται, σε ότι αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές των εργασιών που αφορούν τις εγκαταστάσεις εκτός κτιρίων, από την υπουργική απόφαση (Υπ. Απ.) 72146/2316 (ΦΕΚ Β’21).
τα Τέλη Διέλευσης και Χρήσης Δικαιωμάτων Διέλευσης, καθώς και το ύψος των εγγυήσεων καλής εκτέλεσης των εργασιών για όλη την Ελλάδα, ορίζονται με Κανονισμό που εκδίδεται από την ΕΕΤΤ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 29 του ν. 3431/2006 (ΦΕΚ Α΄ 13).
η χορήγηση Δικαιώματος Διέλευσης για την εγκατάσταση και λειτουργία δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών σε αιγιαλό, παραλία, χερσαία ζώνης λιμένος, συνεχόμενο ή παρακείμενο θαλάσσιο χώρο ή τον πυθμένα διέπεται από τις διατάξεις του ν. 2971/2001 (Α΄ 285), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Στο κείμενο της διαβούλευσης προβλέπονται ρυθμίσεις τόσο για μη-δημόσια δίκτυα ηλεκτρονικών επικοινωνιών όσο και για δημόσια όπως η εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών με την συμμετοχή του δημοσίου. Σύμφωνα με το άρθρο 7 η δημόσια αρχή στην οποία έχει κατατεθεί ο φάκελος της αίτησης πρέπει εντός 7 ημερών να απαντήσει αν είναι αρμόδια ή όχι καθώς και αν είναι αναγκαία η κατάθεση συμπληρωματικών εγγράφων. Στην περίπτωση των δημόσιων δικτύων, η Δημόσια Αρχή πρέπει να έχει αποφανθεί σχετικά εντός 30 ημερών. Διαφορετικά η αίτηση κρίνεται αυτοδικαίως αποδεκτή. Σε περιπτώσεις μη-δημόσιων δικτύων το χρονικό διάστημα αυτό ανέρχεται σε 90 ημέρες.

Τα άρθρα της Κοινή Υπουργικής Απόφασης είναι τα παρακάτω:
Άρθρο 1 – Αντικείμενο
Άρθρο 2 – Ορισμοί
Άρθρο 3 – Δικαιούχοι χορήγησης Δικαιωμάτων Διέλευσης
Άρθρο 4 – Αρμόδιοι για την παροχή έγκρισης για τη χορήγηση Δικαιώματος Διέλευσης σε Δημόσια και Κοινόχρηστα Ακίνητα
Άρθρο 5 – Αρμόδιοι για τη χορήγηση Δικαιωμάτων Διέλευσης
Άρθρο 6 – Διαδικασία παροχής έγκρισης για την χορήγηση Δικαιώματος Διέλευσης σε Δημόσια και Κοινόχρηστα Ακίνητα
Άρθρο 7 – Διαδικασία χορήγησης Δικαιώματος Διέλευσης σε Δημόσια και Κοινόχρηστα Ακίνητα
Άρθρο 8 – Συντονισμός εργασιών εκσκαφής και διαδικασιών χορήγησης Δικαιώματος Διέλευσης όταν η αρμόδια Δημόσια Αρχή είναι ΟΤΑ
Άρθρο 9 – Συντονισμός εργασιών εκσκαφής και διαδικασιών χορήγησης Δικαιώματος Διέλευσης όταν η αρμόδια Δημόσια Αρχή δεν είναι ΟΤΑ
Άρθρο 10 – Κοινοποίηση αποφάσεων χορήγησης Δικαιωμάτων Διέλευσης πριν από την έναρξη εργασιών εκσκαφής
Άρθρο 11 – Λοιπές Υποχρεώσεις των Παρόχων
Άρθρο 12 – Λοιπές Υποχρεώσεις των αρμοδίων Δημόσιων Αρχών και Υπηρεσιών
Άρθρο 13 – Τρόπος καταβολής Τελών Δικαιωμάτων Διέλευσης και Χρήσης Δικαιωμάτων Διέλευσης και δικαιούχοι είσπραξης αυτών
Άρθρο 14 – Παραρτήματα

Παρατηρήσεις , σχόλια, ιδέες και προτάσεις μπορούν να υποβληθούν μέχρι την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010.

To κείμενο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης είναι διαθέσιμο και σε μορφή pdf


Πηγή: Opengov

Posted on Fri, 04 Jun 2010 20:03:06 GMT at http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=397404&goto=newpost
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται από τον χρήστη admin δημοσιεύονται αυτόματα μέσω του συστήματος. Το ίδιο ισχύει και για προσωπικά ενημερωτικά μηνύματα. Μην απαντάτε με pm στον χρήστη admin καθώς δεν τα διαβάζει κανείς. Μπορείτε να απευθύνεστε στην ομάδα διαχείρισης και στο ΔΣ του συλλόγου


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Thread Author Replies Views Last Post
  Δημόσια Διαβούλευση της ΕΕΤΤ για τα 2.6Ghz stargazer 9 14,399 17-04-2009, 03:38 PM
Last Post: kondorgr

Forum Jump:

Return to TopReturn to Content