Wireless Networks Association   Σύνδεσμος Ασυρμάτων Δικτύων   [ Θέλουμε το σήμα μας να φτάσει παντού! Βάλτε από τώρα το στίγμα σας στο Χάρτη κάλυψης δικτύων, και αφήστε σε εμάς όλα τα υπόλοιπα! ]
 

Thread Rating:
  • 1 Ψήφοι - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Atheros XSPAN: 300Mbit/s Ασύρματα...
16-01-2010, 05:06 AM, (This post was last modified: 16-01-2010, 05:36 AM {2} by stargazer.)
#1
Atheros XSPAN: 300Mbit/s Ασύρματα...
Η νέα σειρά AR9300 XSPAN αρχιτεκτονικής 3x3 stream-format αγγίζει τα 450Mbps (300 Mbps TCP/IP) στο πρότυπο 802.11n. Η ταχύτητα όμως δεν είναι υψηλή μόνο μόνο σε κοντινές αποστάσεις. Τα τσιπάκια σχεδιάστηκαν να κρατούν τις ταχύτητες υψηλές όσο απομακρυνόμαστε από το σημείο πρόσβασης.

Ο κ.Πεν Λι, διευθύνον σύμβουλος της Atheros, εξηγεί ότι ο στόχος της εταιρίας με την λεγόμενη τεχνολογία SST3 είναι να διατηρηθεί η αξιοπιστία της ζεύξης. Για το λόγο αυτό συντάσσονται σε 4 αρχές.

Ένας ειδικός απομορφοποιητής MLD (maximum likelhood demodulation) οποίος κάνει τεράστιο αριθμό υπολογισμών για να διαπιστώσει μέσα από πίνακες ποιο σύστημα κωδικοποίησης θα χρησιμοποιηθεί. Ο κ.Λι μας λέει ότι το σύστημα αυτό ανεβάζει αποτελεσματικά το κέρδος της κεραίας κατά 6dB. "Μέχρι στιγμής, όλη η βιομηχανία παραγωγής τσιπ χρησιμοποιούσε το σχήμα μηδενικής-ανοχής." Κι αυτό γιατί οι απαραίτητοι κύκλοι υπολογιστικής ισχύος CPU, δεν επαρκούσαν σε προηγούμενες γενιές. H Atheros ισχυρίζεται ότι η νέα τεχνολογία ανεβάζει τις υψηλές ταχύτητες (τάξεως 200 Mbps TCP/IP διαμεταγωγή) 100% παραπάνω από την τρέχουσα τεχνολογία.

Σε μεσαίες αποστάσεις, όπου οι μέγιστες ταχύτητες διατηρούνται, μπορούν να εξασφαλιστούν ακόμη υψηλότερες ταχύτητες με τη μετάδοση δεσμών-διαμόρφωσης (beamforming), μια τεχνική εναλλαγής της ισχύος του σήματος, με οδήγηση στο δέκτη μέσω της κατανόησης της θέσης του. Ωστόσο, ο κ.Λι λέει ότι η Atheros το πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα με το να διαμορφώνει τις δέσμες σε κάθε υπο-μεταδότη του OFDM σήματος.(το OFDM διασπά το κανάλι σε επιμέρους κανάλια καθένα από το οποίο στέλνει δεδομένα πολύ πιο αργά απ' ότι ένα μονομερές κανάλι) Αυτό επιτρέπει την αποτελεσματικότερη δόμηση σήματος αφού κάθε επιμέρους κανάλι αλληλεπιδρά χωρίς να υποβαθμίζει τα άλλα. Είναι θεμελιώδες για το πρότυπο 802.11g, 802.11n και σε κάποια ιδιαίτερη μορφή του WiMax.)

Οι δέσμες-διαμόρφωσης ενισχύουν τις ταχύτητες --περίπου 100Mbps TCP/IP διαμεταγωγή --50% παραπάνω.

Για τις μακρινές αποστάσεις, η Atheros χρησιμοποιεί το μέγιστο σχήμα προσαρμογής MRC (maximal ratio combining), το οποίο εξασφαλίζει σήμα από διαφορετικές πηγές, βασιζόμενο σε συγκεκριμένη διαθεσιμότητα, για να σπρώξει τις ταχύτητες κατά 20%. To MRC χρησιμοποιήθηκε σε μικρότερη κλίμακα στην τεχνολογία SST της Atheros. Με σχήμα 3x3 κεραίας, μπορεί να αξιοποιηθεί δίνοντας καλύτερα αποτελέσματα.

Απ' όλες αυτές τις μεθόδους, η Atheros θα χρησιμοποιήσει χαμηλής στάθμης έλεγχο ισοτιμίας LDPC, έναν δυαδικό έλεγχο διόρθωσης σφάλματος με πολύ μικρό κόστος για να μειώσει τα λάθη μετάδοσης. Η διόρθωση λαθών κωδικοποιεί επιπλέον δεδομένα, επιτρέποντας στο δέκτη να διορθώσει τα απολεσθέντα bits ζητώντας ξανά μετάδοση κάποιου πακέτου.

Η Atheros προωθεί αυτή τη σειρά τσιπ με προτάσεις για εφαρμογές τόσο σε οικιακούς χρήστες όσο για εφαρμογές απομακρυσμένης πρόσβασης και επαγγελματίες για καλύτερη απόδοση κάνοντας χρήση λιγότερων APs.

Δείγματα νέων τσιπ ετοιμάζονται επιμόνως για το πρώτο τετράμηνο του 2010. Η Atheros δεν δίνει ακόμα επίσημες οδηγίες στους OEM κατασκευαστές, αλλά πιθανό κατά το τέλος τους 2010 να εμφανιστούν οι πρώτες συσκευές προς κατανάλωση.

Ενώ έχουμε ήδη στην αγορά συσκευές αρχιτεκτονικής 3-stream, μέχρι στιγμής στους φορητούς υπολογιστές μόνο η απόσταση και η αξιοπιστία έχει βελτιωθεί και όχι η ταχύτητα μετάδοσης.

Πηγή: ΑWMN : Slashdot.org

Atheros, the Atheros logo, XSPAN, SST3, Align, Direct Connect, Wake-on-Wireless, and Efficient Power Amplifier are trademarks of Atheros Communications, Inc. All other trademarks mentioned in this document are the sole property of their respective owners.
Ασύρματα δίκτυα: Πρόκειται για σημεία πρόσβασης τεχνολογιών WiFi, ενωμένα συνήθως σε ένα ενιαίο δίκτυο που παρέχει υπηρεσίες παραπλήσιες με αυτές του Internet, με μεγαλύτερες όμως ταχύτητες και χωρίς χρέωση. Πάνω από όλα όμως πρόκειται για ομάδες ανθρώπων ενωμένες στο ίδιο δίκτυο (Ασύρματη κοινότητα) που μοιράζονται το χόμπυ τους για την τεχνολογία. Το ασύρματο αυτό δια-δίκτυο βασίζεται στην ομαδικότητα, στον εθελοντισμό και στην προσφορά
Πείτε το στους φίλους σας!


Forum Jump:

Return to TopReturn to Content