WNA
HSPA+ MIMO από την Huawei στην Ελλάδα - Εκτυπώσιμη Μορφή

+- WNA (http://www.wna.gr/forum)
+-- Forum: Γενικά (http://www.wna.gr/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Νέα (http://www.wna.gr/forum/forumdisplay.php?fid=42)
+--- Θέμα: HSPA+ MIMO από την Huawei στην Ελλάδα (/showthread.php?tid=1400)



HSPA+ MIMO από την Huawei στην Ελλάδα - stargazer - 25-12-2009

Την παροχή της τεχνολογίας HSPA+ ΜΙΜΟ (High Speed Packet Access, Multiple Input Multiple Output) - για πρώτη φορά στη χώρα μας- ανακοίνωσε η Huawei, ένας από τους κορυφαίους παρόχους λύσεων επόμενης γενιάς για τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, σε συνεργασία με τη Vodafone. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση Τύπου της Huawei, η Vodafone μπορεί να παρέχει πλέον -πρώτη στην Ελλάδα, αλλά και ανάμεσα στις πρώτες εταιρείες στην Ευρώπη - τη δυνατότητα για μέγιστες ταχύτητες λήψης δεδομένων έως 28.8 Mbps και αποστολής έως 5.8 Mbps.

Συγκεκριμένα, ο κ. Alan Guo, Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei Ελλάδος, δήλωσε: «Η εφαρμογή της τεχνολογίας HSPA+ ΜΙΜΟ, βοηθά τη Vodafone να μπορεί να προσφέρει προηγμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες στους πελάτες της, με τις μεγαλύτερες ταχύτητες κινητού ευρυζωνικού internet στον κόσμο. Το έργο αυτό είναι καίριας σημασίας για τη Huawei και είναι σίγουρο ότι αποτελεί σημείο σταθμό στην παρουσία της εταιρείας στην Ελλάδα.»

Η τεχνολογία HSPA+ ΜΙΜΟ (High Speed Packet Access, Multiple Input Multiple Output) της Huawei, επιτρέπει στο ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο της Vodafone να παρέχει τη δυνατότητα για μέγιστες ταχύτητες λήψης δεδομένων έως 28.8 Mbps και αποστολής έως 5.8 Mbps, με αποτέλεσμα οι πελάτες της Vodafone την ευκαιρία να απολαύσουν πραγματική ευρυζωνική εμπειρία και ταχύτατες υπηρεσίες μεταφοράς δεδομένων, πρόσβασης στο Internet, διαδραστικών εφαρμογών, τηλεδιασκέψεων και πρόσβασης σε ιδιωτικά εταιρικά δίκτυα.

Με βάση μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν, καταγράφηκαν μέγιστες ταχύτητες λήψης δεδομένων της τάξης των 22 Mbps σε επίπεδο εφαρμογής τελικού χρήστη. Οι ταχύτητες που θα απολαμβάνει ο χρήστης μπορούν να ποικίλουν όμως, ανάλογα με τις συνθήκες και τα κατά τόπους χαρακτηριστικά του δικτύου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση Τύπου της Huawei Ελλάδος, οι αναβαθμισμένες HSPA+ MIMO υπηρεσίες, παρέχονται αρχικά σε επιλεγμένα σημεία της Αθήνας και θα επεκταθούν σταδιακά και σε άλλες περιοχές της χώρας, ενώ θα είναι εμπορικά διαθέσιμες μέσα στο τρέχον έτος.

Πηγή: MyPhone.gr