WNA
Tαυτοποίηση κατόχων/χρηστών καρτοκινητής τηλεφωνίας - Εκτυπώσιμη Μορφή

+- WNA (http://www.wna.gr/forum)
+-- Forum: Γενικά (http://www.wna.gr/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Νέα (http://www.wna.gr/forum/forumdisplay.php?fid=42)
+--- Θέμα: Tαυτοποίηση κατόχων/χρηστών καρτοκινητής τηλεφωνίας (/showthread.php?tid=1252)



Tαυτοποίηση κατόχων/χρηστών καρτοκινητής τηλεφωνίας - stargazer - 09-11-2009

Ναι είναι γεγονός, ξεκίνησε το απόλυτο ηλεκτρονικό φακέλωμα.
Πλέον ο συνδρομητής καρτοκινητής τηλεφωνίας στο πλαίσιο της διαδικασίας ταυτοποίησης, πρέπει να υπογράψει στο κατάστημα Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986 προς την ΕΕΤΤ, προσκομίζοντας τα απαιτούμενα έγγραφα ταυτοποίησης (ταυτότητα ή διαβατήριο) έτσι ώστε να γίνεται αντιστοίχιση με τον αριθμό του κινητού (MSISDN) και την sim κάρτας (ICC ID) που έχει.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, εάν ο χρήστης είναι διαφορετικός από τον κάτοχο, θα πρέπει να δηλωθούν και τα στοιχεία ταυτότητας του χρήστη της σύνδεσης.

Οι αλλοδαποί μπορούν να ταυτοποιούν τις συνδέσεις καρτοκινητής τηλεφωνίας με αντίστοιχα έγγραφα ταυτοπροσωπίας όπως φωτοτυπία άδειας παραμονής, ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς/δελτίο ταυτότητας αλλοδαπού.

Αν δεν δηλώσετε τα στοιχεία σας μέχρι τις 30-7-2010
Το καρτοκινητό φράσσεται προσωρινά είτε πρόκειται για νέο είτε παλιό συνδρομητή, με βάση το νέο νόμο.


RE: Tαυτοποίηση κατόχων/χρηστών καρτοκινητής τηλεφωνίας - wavesoft - 09-11-2009

Είχαν δεν είχαν, έφτασε το φακέλωμα Tongue
Πάνε εκείνες οι ωραίες στιγμές που πήγαινες πχ. στην infosystem και σου μοιράζαν για δώρο διάφορα πακετάκια καρτοκινητών έτσι στην ψύχρα... τώρα πλέον ταυτότητα, και τρέχα γύρευε Tongue

Σίγουρα χρήσιμο είναι, για δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και τέτοια.. αλλά σε αναγκάζουν να μπλέκεις με γραφειοκρατεία για κάτι που το έκανες απο το περίπτερο της γειτονιάς σου σε 10"...


RE: Tαυτοποίηση κατόχων/χρηστών καρτοκινητής τηλεφωνίας - stargazer - 09-11-2009

Ναι ο κλέφτης δε μπορεί να κλέψει ένα άλλο καρτοκινητό και να κάνει τη δουλειά του... Θα πάει να δηλώσει τα στοιχεία του και μετά θα το χρησιμοποιήσει το δικό του... Τόσο βλάκα κλέφτη δε νομίζω να βρούνε!


RE: Tαυτοποίηση κατόχων/χρηστών καρτοκινητής τηλεφωνίας - stargazer - 24-01-2010

Ακόμη δεν εφαρμόστηκε ο νόμος Στυλιανίδη για την ταυτοποίηση των καρτοκινητών στην Ελλάδα και ήδη καθίσταται ανενεργός. Πλέον ο οποιοσδήποτε μπορεί να προμηθευτεί καρτοκινητό τηλέφωνο από τη Λεττονία, όπου η ανωνυμία είναι δεδομένη. Μάλιστα όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, με τη μείωση του κόστους περιαγωγής που...

επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 2007 και μετά, η χρεώσεις μέσω... Λεττονίας στην Ελλάδα μπορεί να έρχονται «μία η άλλη» με τις κλήσεις ενός οποιουδήποτε κινητού από την Ελλάδα.

Η κίνηση αυτή θέτει πρακτικά εκτός ισχύος το πολυσηζητημένο νομοσχέδιο περί ταυτοποίησης των κατόχων καρτοκινητών τηλεφώνων στην Ελλάδα. Παράγοντες της αγοράς σημειώνουν ότι το νομοσχέδιο όχι μόνον δεν επιτυγχάνει τον στόχο του στον τομέα της ενίσχυσης της ασφάλειας -κάτι που άλλωστε είχε επισημανθεί από την πρώτη στιγμή που είχε γνωστοποιηθεί- αλλά επιπλέον η κινητή τηλεφωνία στην Ελλάδα χάνει ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς, από χρήστες που κινούνται σε «γκρίζες» ή και «μαύρες» περιοχές. Οι τελευταίοι απλά θα συνεχίσουν την ίδια δουλειά, καταβάλλοντας λίγο υψηλότερο αντίτιμο.

Πηγή: τροκτικό