WNA

Full Version: H Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορεί τις εταιρείες κινητής για παρεμπόδιση VoIP κλήσεων
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
H Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξετάσει το κατά πόσον η παρεμπόδιση κλήσεων VoIP μέσα από ευρυζωνικές συνδέσεις κινητών δικτύων στην Ευρώπη, συνιστά παραβίαση της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε επιστολές σε όλους τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας ρωτώντας τους σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί προκειμένου να μπλοκάρουν ή να εμποδίζουν τις κλήσεις μέσω διαδικτύου (voip).

Σύμφωνα με την International Herald Tribune η καταληκτική ημερομηνία για τις απαντήσεις των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας ήταν χθες.

Αρκετοί πάροχοι αναφέρουν στα συμβόλαια τους πως δεν επιτρέπουν κλήσεις Voip μέσα από τα 3G δίκτυα τους. Άλλοι εξαιρούν την κίνηση του VoIP από τον δωρεάν όγκο που προσφέρεται μηνιαίως χρεώνοντας την ξεχωριστά, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μπλόκαραν την χρήση VoIP ακόμα με μέσω Wi-Fi πρόσβασης, με κατάλληλες ρυθμίσεις στην συσκευή του πελάτη.

Η Επιτροπή "παρακολουθεί στενά την ανάπτυξη της αγοράς της VoIP τηλεφωνίας", δήλωσε ο Jonathan Todd εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η ολλανδική KPN επιτρέπει την χρήση VoIP μέσα από το δίκτυο της, χαρακτηρίζοντας το μπλοκάρισμα μη αποδοτικό, ενώ ή Hutchison 3G διαθέτει συσκευές κινητής τηλεφωνίας που υποστηρίζουν κλήσεις μέσω Skype. Πέρσι η TruePhone εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες VoIP τηλεφωνίας, απείλησε με αγωγή την Vodafone για μπλοκάρισμα VoIP κλήσεων.

Πηγές: adslgr, International Herald Tribune και Cellular News