WNA

Full Version: Συνέδριο της ΕΕΛ/ΛΑΚ
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Ιουνίου 2009 διοργανώνεται το Συνέδριο δημιουργών (developers) ΕΛ/ΛΑΚ.

Το awmn θα συμμετέχει με περίπτερο με διαφημιστικό υλικό και παρουσίαση του project Wi.N.D στην 6η συνεδρία.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20/06/09 17:00 — 19:00 με τίτλο WiND - Wireless Nodes Database για ΑΚΔ και θα την παρουσιάσουν εκ μέρους του AWMN οι Νικόλαος Νικαλέξης (winner), Σωκράτης Πανουσίου (socrates).

Το WiND (Wireless Nodes Database) αφορά μια online βάση κόμβων υπό GNU Licence, προσβάσιμη με την χρήση ενός απλού internet browser, η οποία απεικονίζει γεωγραφικά πάνω σε χάρτες τους ενεργούς ή τους πιθανούς κόμβους ενός ασύρματου δικτύου, παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες για κάθε ένα κόμβο ξεχωριστά.

Τα Ασύρματα Κοινοτικά Δίκτυα (Wireless community networks ή wireless community projects) είναι εναλλακτικά δίκτυα και δράσεις ομάδων χρηστών που αναπτύσσονται από χομπίστες νέων ασύρματων τεχνολογιών. Είναι ανοιχτά δίκτυα προς όλους χωρίς να πουλούν internet ή άλλες υπηρεσίες. Χρησιμοποιούν αποδοτικά wifi εξοπλισμό του εμπορίου για να φτιάξουν κόμβους που λειτουργούν στις ελεύθερες μη αδειοδοτημένες ISM μπάντες των 2.4 GHz/5.7 GHz.

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) ιδρύθηκε το 2008 από 25 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και Τεχνολογικά Ιδρύματα. Η ΕΕΛ/ΛΑΚ είναι εταιρεία με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, έχει ως κύριο στόχο να συμβάλλει στην προώθηση και ανάπτυξη του ΕΛ/ΛΑΚ στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα.