WNA

Full Version: Βρετανία: Δικαστική απόφαση υποχρεώνει την BT να μπλοκάρει την πρόσβαση σε παράνομο περιεχόμενο
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Την εβδομάδα που μας πέρασε η Motion Picture Association (MPA) κέρδισε την δικαστική μάχη στα βρετανικά δικαστήρια και υποχρεώνει πλέον την BT να διακόψει την πρόσβαση των πελατών της σε ιστοσελίδες με παράνομο και πειρατικό περιεχόμενο. Πρόκειται για την πρώτη απόφαση η οποία υποχρεώνει κάποιον πάροχο να εμποδίσει την πρόσβαση σε περιεχόμενο στο διαδίκτυο.

Η απόφαση του δικαστηρίου αφορά την πρόσβαση στο site Newzbin 2 το οποίο προσφέρει περιεχόμενο για κατέβασμα μέσω του Usenet. Η ΜPA έχει ζητήσει από τους παρόχους να εμποδίσουν την πρόσβαση στο συγκεκριμένο site ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβρη όμως καμία εταιρεία δεν δέχθηκε να συμμορφωθεί, τουλάχιστον χωρίς την ανάλογη δικαστική εντολή.
"Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η BT έχει εμπράγματη γνώση της παραβίασης της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας: είναι γνωστό πως οι χρήστες και οι διαχειριστές του Newzbin2 παραβιάζουν την πνευματική ιδιοκτησία σε μεγάλη κλίμακα. Είναι γνωστό πως ανάμεσα στους χρήστες του site συμπεριλαμβάνονται και πελάτες της BT και πως αυτοί οι πελάτες χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της BT για να παραβιάσουν την νομοθεσία μέσω του κατεβάσματος υλικού από το Newzbin2", αναφέρει ο δικαστής Arnold.Η απόφαση αυτή είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει δικαστικό προηγούμενο και να δώσει την ευκαιρία στην μουσική και κινηματογραφική βιομηχανία για το μπλοκάρισμα παρόμοιων sites. Για τους παρόχους θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μεγάλο πονοκέφαλο, αφού μέχρι τώρα δήλωναν αναρμόδιοι για το είδος της κίνησης στο δίκτυο τους, ακριβώς όπως τα Βασιλικά Ταχυδρομεία στην Βρετανία είναι αναρμόδια για την πιθανή φυσική αποστολή παράνομων προϊόντων μέσω ταχυδρομείων.

Η BT τώρα είναι υποχρεωμένη να προσθέσει το Newzbin2 στην υπηρεσία CleanFeed μέσω της οποίας μπλοκάρει περιεχόμενο παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
"Πρόκειται για μία χρήσιμη απόφαση, η οποία μας παρέχει σαφήνεια σε ένα περίπλοκο ζήτημα. Είναι φανερό πως η απόφαση αυτή ορίζει πως οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων υποχρεούνται να αποδείξουν ενώπιον του δικαστηρίου τους ισχυρισμούς τους και πως το δικαστήριο είναι αυτό που πρέπει να αποφασίσει αναλόγως. Η ΒΤ ανέκαθεν έλεγε, απευθυνόμενη στους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων, πως αυτή είναι η σωστή διαδικασία. Θα επιστρέψουμε στις δικαστικές αίθουσες μετά το καλοκαίρι προκειμένου να αποσαφηνιστεί το είδος της δικαστικής απόφασης η οποία είναι η κατάλληλη για την περίσταση", δήλωσε η BT.
Πηγή: Thinkbroadband.com

Posted on Tue, 02 Aug 2011 11:21:18 GMT at http://www.adslgr.com/forum/showthread.p...to=newpost