WNA

Full Version: Σουηδία: H Tele2 ξεκινάει τη διάθεση δικτύου LTE με 80Mbps
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Η σουηδική εταιρεία Tele2 ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας δικτύου κινητής τηλεφωνίας 4G* LTE στη Στοκχόλμη καθώς και στις πόλεις Gothenburg, Malmo, Karlskrona, προσφέροντας μέγιστες θεωρητικές ταχύτητες κατεβάσματος 80Mbps. Οι ταχύτητες που θα λαμβάνουν κατά μέσο όρο οι συνδρομητές αναμένεται να βρίσκονται στο εύρος των 20-40Mbps.

Ο CEO της Tele2, Niclas Palmstierna, δήλωσε:"Σήμερα είναι μία σπουδαία ημέρα, καθώς ανοίγουμε το δίκτυο 4G στις μεγάλες πόλεις της Σουηδίας, ενώ η ανάπτυξη του δικτύου συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς σε όλη τη χώρα. Ακόμα περισσότεροι άνθρωποι διέκοψαν τη σταθερή τηλεφωνία στο σπίτι και χρησιμοποιούν κινητή. Το ίδιο θα συμβεί για την αγορά του σταθερού broadband με τη νέα τεχνολογία 4G. Σήμερα είμαστε περήφανοι που ανοίγουμε τις πόρτες σε αυτό που θα αποτελέσει το ευρύτερα διαδεδομένο δίκτυο 4ης γενιάς της Σουηδίας."
Η γεωγραφική εξάπλωση του δικτύου LTE θα συνεχιστεί το 2011, καλύπτοντας πολλές πόλεις της Σουηδίας. Ο στόχος είναι να φτάσει σε πληθυσμιακή κάλυψη 99% στο τέλος του 2012, με τις υποδομές να κατασκευάζονται σε συνεργασία με την Telenor.

Τα πακέτα συνδρομών που προσφέρει η εταιρεία κοστίζουν 40-50€/μήνα.



*Τα σημερινά δίκτυα WiMAX και LTE αποκαλούνται καταχρηστικά από τις εταιρείες "4G", ενώ στην πραγματικότητα δεν καλύπτουν τις προδιαγραφές της ITU-R για δίκτυα 4ης γενιάς.


Πηγές: Cellular News, Telecompaper

Posted on Mon, 15 Nov 2010 12:36:26 GMT at http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=447854&goto=newpost
Άντε και στα δικά μας!