WNA

Full Version: Ιαπωνία: Επίδειξη του WiMAX 2 στα 330Mbps
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Η ιαπωνική εταιρεία UQ Communications έκανε επίδειξη μεταφοράς δεδομένων μέσω WiMAX 2 με ταχύτητες 330Mbps. Η επίδειξη αφορούσε στην αναμετάδοση Full-HD 3D video σε τηλεοράσεις Large Format Display, με τη χρήση WiMAX 2.

Η ολοκλήρωση των προδιαγραφών του WiMAX 2 αναμένεται να γίνει τον προσεχή Νοέμβριο, ενώ η Samsung προτίθεται να παρουσιάσει τα πρώτα προϊόντα WiMAX 2 στο τέλος του 2011. Ο πρόεδρος της UQ Communications, Akio Nozaka δήλωσε:“Αναμένεται εκθετική αύξηση των απαιτήσεων από τις ασύρματες ευρυζωνικές συνδέσεις. Ως εκ τούτου θα αναγνωριστεί η αξία του Mobile WiMAX, μίας τεχνολογίας πραγματικού 4G, όχι μόνο στην Ιαπωνία, αλλά και παγκοσμίως. Σε αυτή την παρουσίαση, στοχεύουμε να δείξουμε την υπεροχή του νέου κόσμου του Mobile WiMAX, σε συνεργασία με τη Samsung.”
Ο υποδιευθυντής της Samsung Electronics και επικεφαλής των τηλεπικοινωνιακών συστημάτων ανέφερε:“Η τεχνολογία δε σταματά ποτέ να εξελίσσεται. Όσο η απαίτηση για περισσότερο εύρος ζώνης και ταχύτητα αυξάνει εκθετικά, η τεχνολογία πρέπει να δίνει απαντήσεις. Το Mobile WiMAX άνοιξε το δρόμο προς την εποχή της κινητής ευρυζωνικότητας και αποτελεί ήδη μέρος πολλών βελτιστοποιημένων λύσεων. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το WiMAX 2 θα φέρει ακόμα πιο πλούσιες επικοινωνιακές υπηρεσίες στους πελάτες, απελευθερώνοντας τη δυνατότητα για τους παρόχους υπηρεσιών. Μέσω των συνεργασιών με τους συνεταίρους μας στο οικοσύστημα του WiMAX, η Samsung έχει αφιερώσει τις προσπάθειες της στην ανάπτυξη των πλέον εξελιγμένων λύσεων στο σωστό χρόνο, ώστε οι πελάτες να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη από τη χρήση του Mobile WiMAX.”
Το WiMAX 2, που βασίζεται στο πρότυπο IEEE 802.16m επιτρέπει αποδοτικότερες, ταχύτερες και πιο συγκλίνουσες επικοινωνίες δεδομένων. Παρέχει αποτελεσματική δυνατότητα ενσωμάτωσης στις ήδη εγκατεστημένες λύσεις Mobile WiMAX και πλήρη συμβατότητα με αυτές. Επίσης επιτρέπει στους παρόχους Mobile WiMAX να μεταβούν στο WiMAX 2 αναβαθμίζοντας τις υπάρχουσες κάρτες ή το λογισμικό τους. Τέλος, οι συνδρομητές που χρησιμοποιούν το Mobile WiMAX μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω του WiMAX 2 χωρίς να συναντήσουν δυσκολίες.



Πηγή: Cellular-News

Posted on Mon, 04 Oct 2010 23:19:27 GMT at http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=433450&goto=newpost