WNA

Full Version: Συνεργασία της WiGig Alliance με το Wi-Fi για την υλοποίηση ασύρματων ταχυτήτων έως 7Gbps
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Σε συμφωνία κατέληξαν η Wireless Gigabit Alliance και η Wi-Fi Alliance προκειμένου να συνεργαστούν για την ενσωμάτωση του WiGig στο Wi-Fi. Το WiGig είναι ένα νέο ασύρματο πρωτόκολλο που έκανε πρόσφατα την εμφάνιση του, υποσχόμενο ταχύτητες σε τοπικά δίκτυα έως 7Gbps. Για την επίτευξη της ταχύτητας αυτής η ακτίνα του δικτύου περιορίζεται στα 10 μέτρα ενώ το WiGig χρησιμοποιεί το φάσμα των 60GHz.

To νέο πρωτόκολλο συνεργάζεται -προαιρετικά- ήδη με το Wi-Fi αφού είναι σχεδιασμένο, σε περίπτωση απώλειας σήματος στα 60GHz, να μεταβαίνει σε συνδέσεις 802.11n στα 5GHz ή σε συνδέσεις στα 2.5GHz. Η λειτουργία αυτή ανοίγει τον δρόμο για αυτό που η Wireless Gigabit Alliance ονομάζει "tri-band συσκευές".

Tα στελέχη της WiGig Alliance δήλωσαν πως η κίνηση συνεργασίας με την Wi-Fi Alliance βασίζεται στην μεγάλη εμπειρία της και στην αποδεδειγμένη ικανότητα της σε προγράμματα διαλειτουργικότητας και πιστοποίησης. Επίσης αναφέρουν πως η Wi-Fi Alliance διαθέτει εμπειρία στον χώρο της ασύρματης τεχνολογίας αν και δεν διευκρινίστηκε αν εταιρεία θα υιοθετήσει το WiGig πρωτόκολλο ως το μελλοντικό Wi-Fi.

Η Wireless Gigabit Alliance υποστηρίζεται από εταιρείες όπως οι AMD, Intel, Dell, Nokia, Samsung, Toshiba, Panasonic, NEC, Microsoft, Nvidia, Atheros, Broadcom, Texas Instruments και Realtek. Επίσης αυτές τις μέρες η Cisco θα ανακοινώσει την συμμετοχή της στην WiGig Alliance και θα λάβει θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Το WiGig 1.0 είναι διαθέσιμο ήδη για τα μέλη της Alliance και τους εγγεγραμμένους συμμετέχοντες.


Πηγή: Reghardware

Σχετικό θέμα στο adslgr.com: WiGig: Ένα νεό ασύρματο πρωτόκολλο τοπικού δικτύου υπόσχεται ταχύτητες έως και 7Gbps


Posted on Mon, 10 May 2010 13:41:04 GMT at http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=389642&goto=newpost