| Notice |
| Welcome, guest! If this is your first visit, be sure to check out the FAQ. You may have to register before you can post or do something else. Remember: Registration is free, simple and fast. If you are already a member be sure to login from the above form. Εάν έχετε πρόβλημα ενεργοποίησης του λογαριασμού σας γράψτε στην ενότητα Ιστοσελίδα/Σχόλια-Προτάσεις |
| Tags: Το, δίκτυο, της, Θεσσαλονίκης, |
|
Το δίκτυο της Θεσσαλονίκης...
|
|
05-02-2010, 03:37 PM
|
|||
|
|||
|
Το δίκτυο της Θεσσαλονίκης...
Λοιπόν μια που αν δεν ποστάρω εγώ ή άλλα 2 άτομα για κάποια συνάντηση-συζήτηση δεν ασχολείται κανείς, να ξεκαθαρίσουμε 5 πράγματα.
Αν και λίγοι αυτοί που ασχολούμαστε, το δίκτυο αυτό καλώς η κακώς μας προσφέρει πολλά (όσους ασχολούμαστε γιατί στους υπόλοιπους είναι ότι και το internet) και σε επίπεδο γνώσης αλλά και σε επίπεδο πιθανών-δυνατών υπηρεσιών που μπορούν να εφαρμοστούν. Κακά τα ψέματα στην Θεσσαλονίκη με τον σχεδιασμό, την οργάνωση, την παραμετροποίηση των routers κτλ ασχολούνται σήμερα 5 άτομα. Εγώ προσωπικά τουλάχιστο ήθελα να γίνει ο σύλλογός μας για να μπορέσουμε να έρθουμε σε επικοινωνία με όλους τους ιδιοκτήτες/διαχειριστές κόμβων να τους μάθουμε και να μας μάθουν 5 πράματα παραπάνω, να γνωριστούμε και προσωπικά όπως τον παλιό καλό καιρό (2003-4), να αγοράσουμε 2-3 καλά μηχανήματα που θα μας εξασφαλίσουν καλύτερες υπηρεσίες, να οργανώσουμε 2-3 εκδηλώσεις ανοιχτές για το να ενημερωθεί ο κόσμος για το τι κάνουμε, ποιοι είμαστε και πως μπορεί να συμμετέχει, αλλά δυστυχώς αυτό δεν προχώρησε. Η κατάσταση αυτή, δεν μπορεί ούτε έχει κανένα νόημα για εμένα πλέον να συνεχιστεί. Τουλάχιστο από τη μεριά μας καταβάλαμε κάθε προσπάθεια. Στήσαμε ένα φόρουμ (που δεν σβήνεται κανένα μήνυμα), μπορεί ο καθένας να συζητήσει για προβλήματα του δικτύου κτλ. φτιάξαμε τις ομάδες εργασίας, αλλά δεν υπήρξε το ανάλογο ενδιαφέρον παρά του ότι πριν 2 χρόνια κάπου 40 άτομα δέχτηκαν ότι πρέπει να τις κάνουμε, βάλαμε 5-6 υπηρεσίες σημαντικές να δουλεύουν και δώσαμε τη δυνατότητα στον καθένα που έχει κόμβο να μπορεί να τον προβάλει και να ενημερώνει τους χρήστες του κόμβου του για οτιδήποτε χρειαστεί. Οργανώθηκαν τακτικές συναντήσεις όπου μπορούσε ο καθένας να μας βρει, υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από άλλες πόλεις (Κατερίνη, Βέροια/Αλεξάνδρεια, Κοζάνη, Αθήνα, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη) αλλά δυστυχώς όχι από την Θεσσαλονίκη, πέραν των γνωστών ατόμων. Υπάρχουν σημαντικά προβλήματα τύπου οργάνωσης στο δίκτυο της πόλης, τα οποία τεχνικά μπορούν να αντιμετωπιστούν σε ένα μήνα μέσα το πολύ. Το σημαντικότερο είναι η συνεννόηση. Πέρα από τον σύλλογο λοιπόν, καλώ όσους ενδιαφέρονται για το δίκτυο να συμμετέχουν τουλάχιστο στην συγκεκριμένη συζήτηση για να προσπαθήσουμε να τα λύσουμε. Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση, τότε μετά από 7 χρόνια ενασχόλησης με το θέμα Ασύρματο Θεσσαλονίκης, θα μου επιτρέψετε να αποχωρήσω μια που ξεκίνησα με τους πρώτους και πλέον δεν έχει μείνει σχεδόν κανείς και πλέον δεν είναι χόμπυ αυτό το πράγμα αλλά χάσιμο χρόνου. Εξάλλου, έχω πλέον έναν κόμβο που έχει ένα λινκ με Αθήνα και ένα με Τούμπα, καθώς και άλλα 3 κενά εδώ και μήνες από τότε που πήγα στον στρατό... Και εκτός αυτού έχω να ασχολούμαι και καθημερινά με το forum, updates κτλ. και το routing... Ε όταν δεν βλέπω και ανταπόκριση τότε νομίζω πως τζάμπα ασχολούμαι. Οργανωθείτε, σκεφτείτε, κανονίστε μια συνάντηση και τα λέμε. Αλλιώς μείνετε να κοιτάτε ένα άδειο φόρουμ που έχει καταντήσει παζάρι αγγελιών, και να χρησιμοποιείτε ένα δίκτυο που πότε δουλεύει και πότε όχι, εξαρτημένο από το τι χαζομάρα θα κάνει ο κάθε καινούριος τον οποίο δεν βοηθάει κανείς να μάθει στα κανάλια ή στο routing. Αυτά τα ολίγα, ήταν να τα γράψω νωρίτερα σε πιο αυστηρό ύφος αλλά περίμενα να ενδιαφερθεί κάποιος... Δε βαριέσαι... http://www.mywifi.gr | http://openid.com.gr/ |
|||
|
06-02-2010, 02:41 PM
|
|||
|
|||
|
RE: Το δίκτυο της Θεσσαλονίκης...
Λεωνίδα εγω πραγματικά δεν πιστεύω οτι δεν ενδιαφέρεται κανένας. Δεν είναι δυνατόν να μη ενδιαφέρεται κανένας απο τους εμπλεκόμενους. Η αλήθεια είναι οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κανενας που να έχει απομείνει.
Εδω και χρόνια (2 ή 3) τα άτομα που έρχονται είναι πολύ λιγότερα απο τα άτομα που αποχωρούν. Και αυτό λειτουργεί καταλυτικά και για αυτούς που δεν αποχωρούν. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Μου πήρε πολλές μα πολλές ώρες, αρκετά χρήματα και άπειρη υπομονή για να στήσω ένα λινκ για τον Χ κόμβο που τον έχει κάποιος φίλος μου με έναν άλλο κόμβο Υ εκεί κοντα. Μετά απο 1,5 χρόνο (ναι τόσο μου πήρε) που κατάφερα το λινκ, ο Υ κόμβος αποφασίζει να τα κατεβάσει όλα. Τι μένει πίσω λοιπόν; Και αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα απο τα πολλά όμοια. Τελικά το μόνο που θα άξιζε θα ήταν λινκ μεταξύ ατόμων επιλεκτικά και όχι στην τύχη. Δυστηχώς όμως δεν προσφέρεται για κάτι τέτοιο αυτή η τεχνολογία γιατι χρειάζεται οπτική επαφή η οποία μέσα στην πόλη είναι τυχαία. Για να έρθω σε μερικά συμπεράσματα πρέπει να αναφέρω και άλλα παρατράγουδα ακόμα πιο ακατανόητα. Υπάρχουν όπως λές λίγοι, που "ασχολούνται". Ούτε αυτοί δεν μπορούν να συντονιστούν σωστά όταν είναι χωρισμένοι σε στρατόπεδα απο τον καιρό του alexanio ... εεε του Νώε. Δεν μπορώ να καταλάβω τα 2-3 άτομα που ασχολούνται στο TWMN γιατί δεν στήριξαν τον σύλλογο. Λες και ο σύλλογος είναι δικός μου ή δικός σου. Πραγματικά δεν υπάρχει δικαιολογία ύπαρξης των TWMN και swn (ακόμα και wthess) στη Θεσσαλονίκη. Ο μόνος λόγος που υπάρχουν είναι είτε απο συνήθεια είτε για την "αυτοκρατορία" είτε απο πείσμα, αλλα σίγουρα όχι για το καλό του δικτύου. Είναι σκέτη υποκρισία αυτό το πράγμα. Πιθανόν να αποχωρήσω και έγω σύντομα απο αυτή την μισοπαρατημένη κατάσταση αλλα θα είμαι ευχαριστημένος για τις επιλογές και την συνεισφορά μου. |
|||
|
07-02-2010, 12:17 PM
|
|||
|
|||
|
PRWTON
Kaneis kalh douleia, omws polla koumpakia kai polles epiloges. Tha prepei me ton pou mpainei kapoios na mhn xanetai , na mhn nomizei oti vrisketai se diasthmoplio. Gia mas tous computerades isws einai kalo, oxi omws kai gia kapoio pou protoerxetai se epafh me to site. Xreiazetai kalytero design, ta perissotera epityximena site exoun pio aplh prwth selida apo thn dikia sou. Bale STOXO, gia to ti einai to site, den prepei na fainetai oti einai ligo apo ola. DEYTERON To oti kaneis kalh douleia apo mono tou den shmainei tipota. Prepei na MATHEI o kosmos gia thn kalh douleia pou kaneis. Xreiazesai dhmisiothta. Isws kai kapoia diafhmish, den einai kako na valeis kai 50 eyrw sto adworks, etsi wste na emfanizetai o syllogos sas se mhxane anazhthshs. TRITON To oti kaneis kalh douleiam den shmainei oti o kosmos THELEI thn douleia pou kaneis. Epanaferw thn idea gia to POINT SYSTEM syndyasmeno me kapoion TASK MANAGER, pisteyw ayto tha voithisei arketa sto na erthei kosmos edw, giayto prepei na tou dwseis parapanw dhmosiothta otan sthn kentrikh selida. Η ασύρματη ομπρέλα είναι σχεδόν έτοιμη! Όσοι πιστοί προσέλθετε! Επίσης με ενδιαφέρει να φτιαχτει κάποιο σωστό Point system, οπότε και σε αυτόν τον τομέα ψάχνω για άτομα να συνεργαστούμε. |
|||
|
07-02-2010, 01:44 PM
|
|||
|
|||
(06-02-2010 06:06 PM)morti Έγγραψε: Exeis kanei kalh douleia sto forum, einai alhtheia. 85 ευρώ πήγαν στο adwords, δεν είναι θέμα του φόρουμ αυτό που συζητάμε μη μπερδεύεσαι, άλλο το φόρουμ άλλο ο σύλλογος άλλο το δίκτυο. Είναι 3 διαφορετικά πράγματα που απλά συνδέονται, παρόλα αυτά παραμένουν διαφορετικά για την ώρα. http://www.mywifi.gr | http://openid.com.gr/ |
|||
|
07-02-2010, 02:00 PM
|
|||
|
|||
(06-02-2010 02:41 PM)nickblame Έγγραψε: Υπάρχουν όπως λές λίγοι, που "ασχολούνται". Ούτε αυτοί δεν μπορούν να συντονιστούν σωστά όταν είναι χωρισμένοι σε στρατόπεδα απο τον καιρό του alexanio ... εεε του Νώε. Δεν μπορώ να καταλάβω τα 2-3 άτομα που ασχολούνται στο [term]TWMN[/term] γιατί δεν στήριξαν τον σύλλογο. Λες και ο σύλλογος είναι δικός μου ή δικός σου. Πραγματικά δεν υπάρχει δικαιολογία ύπαρξης των [term]TWMN[/term] και swn (ακόμα και wthess) στη Θεσσαλονίκη. Ο μόνος λόγος που υπάρχουν είναι είτε απο συνήθεια είτε για την "αυτοκρατορία" είτε απο πείσμα, αλλα σίγουρα όχι για το καλό του δικτύου. Είναι σκέτη υποκρισία αυτό το πράγμα. Πιθανόν να αποχωρήσω και έγω σύντομα απο αυτή την μισοπαρατημένη κατάσταση αλλα θα είμαι ευχαριστημένος για τις επιλογές και την συνεισφορά μου. Εδώ το χω να πω τίποτα για τον Νώε και τα ζώα αλλά ας το αφήσουμε! Κοίταξε, swn δεν υπάρχει μια που όλα τα μέλη του εκτός 2 είναι στον σύλλογο (με τον alexanio να εξακολουθεί να το παίζει αρχηγός και να επιμένει σε πράγματα που ίσχυαν 7 χρόνια πριν). Το wthess για μένα είναι κάτι διαφορετικό που πλέον αποδείχθηκε μετά τις πρόσφατες δηλώσεις Thanasaki ότι είναι τσιφλίκι 2 ατόμων που για να συμμετέχεις πρέπει να ακολουθήσεις συγκεκριμένη διαδικασία η οποία τελικά άρεσε μόνο σε 20 άτομα και έληξε εκεί. Επίσης αδράνεια. Το medusawireless.net - mywifi.gr επίσης δεν υπάρχει γιατί το παρατήσαμε για να ασχοληθούμε με τον σύλλογο. Αυτό που υπάρχει στην τελική είναι η προσπάθεια για το σύλλογο του WNA και μια παρέα που έχει απομείνει στο TWMN.net. Η διαφορά είναι ότι το δεύτερο σαν φόρουμ το ένα είναι πιο γνωστό από το άλλο και αυτό που δε μας αρέσει είναι ότι λογοκρίνεται ακόμα (με τα γνωστά πια αστεράκια *** που εμφανίζονται αν κάποιος πει την κακιά λέξη σύλλογος WNA). Άρα όπως τα έλεγα και τις προάλλες με τον Skysurfer όσο καλή διάθεση να έχουμε δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ασχοληθούμε με το TWMN (για όλους εκείνους τους λόγους που όλοι ξέρουμε). Τώρα για το θέμα τον links αφού τελικά δεν προχωράει το πράμα η μόνη λύση που μπορώ να δω είναι να ανοίξει ο Χορτιάτης και υπό προϋποθέσεις να συνδεθούμε εκεί πάνω. Έτσι θα ενώσουμε και όλη την πόλη, και τα εκτός πόλης και τους ξέμπαρκους κόμβους που μετακόμισαν. Διευκρίνιση προς Βαλάντη: δεν εννοώ τον κόμβο του alexanio στον Χορτιάτη, αυτός εξάλλου είναι για την πάρτη του alexanio αφού εδώ και 2 χρόνια λειτουργεί ως client για να μπαίνει μόνο ο ίδιος και δεν βοηθάει στο να λυθεί το πρόβλημά μας, εννοώ τον "δικό μας" κόμβο... the h.m. αν είχες ποτέ ακουστά.. http://www.mywifi.gr | http://openid.com.gr/ |
|||
|
09-02-2010, 01:32 AM
|
|||
|
|||
|
τα ίδια και χειρότερα και με το AWMN. Γεμίσαμε και εκεί με κόσμο που ουδεμία σχέση έχει με το δίκτυο και δε δίνει δεκάρα για αυτό, και οι καλοί παλιοί αποχωρούν σιγά σιγά χωρίς να υπάρχει ανανέωση.
Προσωπικά αναπολώ τις μέρες που το AWMN είχε 20 άτομα όλα και όλα. Λίγα και καλά. Αισιοδοξώ ότι δεν θα αργήσουν να ξανάρθουν εκείνες οι μέρες έτσι όπως πάμε. Αυτοί που αξίζει να βρίσκονται σε ένα τέτοιο δίκτυο είναι αυτοί που έχουν όρεξη να προσφέρουν σε αυτό με το να πειραματίζονται και να δημιουργούν. Όσοι απλά περιμένουν μόνο να εισπράττουν από το δίκτυο μάλλον κάπου τα έχουν μπλέξει. |
|||
|
« Next Oldest | Next Newest »
|
| Πιθανά Σχετικά Θέματα... | |||||
| Θέμα: | Author | Απαντήσεις: | Εμφανίσεις: | Τελευταία δημοσίευση | |
| Βοήθεια για Εργασία για το Ασύρματο Δίκτυο Θεσσαλονίκης | vasilis84 | 3 | 400 |
28-07-2009 02:07 AM Τελευταία δημοσίευση: stargazer |
|

Προσκαλέστε φίλους
Αναζήτηση
Ομάδες
Λίστα Μελών
Χάρτες δικτύων WiND
Εργασίες
WN-Hostmaster
Subscribe
Wiki
Ημερολόγιο