Wireless Networks Association   Σύνδεσμος Ασυρμάτων Δικτύων   [ Θέλουμε το σήμα μας να φτάσει παντού! Βάλτε από τώρα το στίγμα σας στο Χάρτη κάλυψης δικτύων, και αφήστε σε εμάς όλα τα υπόλοιπα! ]
 

Thread Rating:
  • 0 Ψήφοι - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Το iPad υπό την απειλή κακόβουλου λογισμικού
07-07-2010, 08:08 PM,
#1
Το iPad υπό την απειλή κακόβουλου λογισμικού
Σύμφωνα με τα εργαστήρια κακόβουλου λογισμικού της Panda Security, PandaLabs, το επιβλαβές λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για να επιτίθεται στα iPhone, μπορεί επίσης προσβάλλει το iPad της Apple. Από τη διάθεση του iPad στην αγορά, έχουν εμφανιστεί αρκετές παραβιάσεις του κώδικά του από εγκληματίες, προκειμένου να επιτύχουν τους παράνομους στόχους τους.

Οι ερευνητές στα PandaLabs κατάφεραν να επιτεθούν σε iPad που έχει υποστεί jailbrake, μέσω του worm iPhone/Eeki που έχει σχεδιαστεί αρχικά για το iPhone. Το iPhone/Eeki έχει τη δυνατότητα να επιτίθεται σε iPhone που έχουν υποβληθεί σε jailbrake, δηλαδή μπορεί να μολύνει τα τηλέφωνα που έχουν υποστεί επέμβαση η οποία τους επιτρέπει την εγκατάσταση μη εγκεκριμένων από την Apple εφαρμογών. Το worm έχει ήδη διαδοθεί σε iPad Touch, ενώ τα PandaLabs έχουν ήδη ανακοινώσει την κυκλοφορία του worm από το 2009.

Ο τεχνικός διευθυντής των PandaLabs, Luis Corrons, δήλωσε ότι πρόκειται για αναμενόμενο γεγονός, αφού iPad και iPhone χρησιμοποιούν το ίδιο λειτουργικό σύστημα (iOS). Ένας άλλος ερευνητής της PandaLabs, o Sean-Paul Correll, επεσήμανε ότι το iPad θα μπορούσε να προσβληθεί από νέα malware και έκανε επίδειξη του σχετικού μηχανισμού.

Σύμφωνα με την Infosecurity, αυτού του είδους η μόλυνση εμφανίζεται μόνο στα iPad που έχουν υποστεί μετατροπή jailbrake, επειδή η Apple έχει περιορίσει την επικοινωνία του iPad με άλλες συσκευές, επιτρέποντας μόνο τις εφαρμογές που έχουν εγκριθεί από το app store της.

Επιπρόσθετα ο Corrons είπε ότι οι μολύνσεις με κακόβουλο λογισμικό μπορούν να πραγματοποιηθούν σε αμφότερα τα iPad και iPhone μέσα από κενά ασφαλείας του λειτουργικού τους συστήματος, ενώ σε μερικές περιπτώσεις μέσω επιβλαβών εφαρμογών που παρακάμπτουν τα φίλτρα της Apple.

Τέλος, ο Corrons είπε ότι οι παραπάνω προειδοποιήσεις δε σημαίνουν πως ο οι χρήστες του διαδικτύου θα αρχίσουν να δέχονται κακόβουλο λογισμικό μαζικά στις συσκευές τους. Τα PandaLabs ανέκαθεν πίστευαν ότι καθώς το μερίδιο αγοράς της Apple αυξάνεται, οι hacker θα αρχίσουν να δείχνουν περισσότερο ενδιαφέρον στις επιθέσεις ενάντια στην πλατφόρμα της. Με δεδομένο όμως ότι αυξάνονται τα ευρήματα σε malware για τα προϊόντα της Apple, συνίσταται στους χρήστες Mac η συμμόρφωση με τις οδηγίες της Apple για την αύξηση της ασφάλειας των λειτουργικών τους συστημάτων.



Πηγή: SPAMfighter

Posted on Wed, 07 Jul 2010 16:00:54 GMT at http://www.adslgr.com/forum/showthread.p...to=newpost
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται από τον χρήστη admin δημοσιεύονται αυτόματα μέσω του συστήματος. Το ίδιο ισχύει και για προσωπικά ενημερωτικά μηνύματα. Μην απαντάτε με pm στον χρήστη admin καθώς δεν τα διαβάζει κανείς. Μπορείτε να απευθύνεστε στην ομάδα διαχείρισης και στο ΔΣ του συλλόγου


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Thread Author Replies Views Last Post
  Το εξωτερικό τζάμι της οθόνης του iPad 2 είναι αρκετά δυνατότερο από αυτό του iPad 1 admin 0 4,415 25-03-2011, 09:15 PM
Last Post: admin
  Οι επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού κατά του Android τετραπλασιάστηκαν το 2010 admin 0 3,393 14-12-2010, 11:21 PM
Last Post: admin
  Κυβερνοεπιθέσεις, μια δικτυακή απειλή που μπορεί να εξελιχθεί σε Cyberwar admin 0 3,262 08-04-2010, 01:42 PM
Last Post: admin

Forum Jump:

Return to TopReturn to Content